Država pomaže “Dermalu” i “Sim tehniku”

Kotorvaroška preduzeća “Dermal” i “Sim tehnik” dobiće podsticaj za direktna ulaganja za male investicione projekte koje su realizovala u ovoj godini, a njihovi predstavnici danas su potpisali ugovore sa ministrom privrede i preduzetništva RS Vjekoslavom Petričevićem.

Direktor fabrike obuće “Dermal” Kotor Varoš Radenko Bubić rekao je da su aplicirali za podsticaj za tehnologiju u proizvodnji obuće.

– Ukupna ovogodišnja investicija iznosila je 1,4 miliona KM u opremu. Naš projekat je prepoznat kao prvi i dobili smo najviše podsticajnih sredstava – 46.200 KM. Ova sredstva su veoma značajna i to je veoma pozitivno za privredu – rekao je Bubić, podsjetivši da “Dermal” trenutno zapošljava 950 radnika, te da je u ovoj godini zaposleno novih 150.

Nemanja Savić iz firme “Sim tehnik” zahvalio je Vladi što su im omogućili podsticajna sredstva, nalašavajući da su došla u pravom trenutku jer je ova poslovna godina bila teška.

– Nabavili smo mašinu u vrijednosti 2,2 miliona KM koja otvara nova tržišta, a dobili smo 42.700 KM podsticaja – istakao je Savić.

Petričević je rekao da se podsticaji odnose na nabavku novih tehnologija i da je  39 preduzeća ostvarilo pravo na dodjelu sredstava.

– Ove godine je za podsticaje za nabavku novih tehnologija u budžetu bilo predviđeno 1,4 miliona KM, a raspon dodijeljenih sredstava za 39 privrednih društava je od 30.000 KM do 46.000 KM – istakao je Petričević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*