Drugarstvo iz školskih klupa ne blijedi ni poslije 30 godina

Generacija maturanata koja je osnovnu školu u Kotor Varošu završila 1990. godine obilježila je vrijedan jubilej – 30 godina mature.

Poštujući mjere i preporuke institucija slavljenička generacija se okupila u manjem broju nego prošle godine i bez nastavnika i učiteljica, jer su imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju prevashodno mislili na njihovo zdravlje. I pored svega na licima 15 prisutnih maturanata i njihovih prijatelja mogla se vidjeti iskrena radost i srdačan osmijeh.

Muhamed Škorić je vozeći 17 časova iz Holandije razmišljao o ponovnom susretu sa drugovima iz djetinjstva, koji su u mladosti voljeli iste stvari i zajedno kovali planove za budućnost.

– Prisjetili smo se vremena koje je bilo najljepše i najopuštenije, a prijateljstva i kumstva koja su započela u školi ostala su za cijeli život. Vrijeme u kojem smo odrastali bilo je potpuno drugačije od sadašnjeg, srećno i bezbrižno – naglasio je Škorić.

Mario Bjelobrk je došao iz Njemačke na proslavu jubileja, koji je probudio emocije i sjećanje na trenutak kada je završavano važno životno razdoblje.

– Vrijeme ne možemo vratiti, ali uspomene na divan period života možemo. Prisjetili smo se davnog zajedništva koje nas i danas veže. Zahvalan sam na privilegiji da smo i nakon 30 godina okupljeni oko ideje prijateljstva – naglasio je Bjelobrk.

Zahvaljujući grupi na viberu uspostavljena je svakodnevna komunikacija, a ona je postala mjesto gdje prijatelji razmjenjuju životne radosti i nedaće. Upravo kao i prije 30 godina kada su dijelili školske klupe.

– Bili smo pametni, iako nismo imali pametne telefone. Bili smo jedni drugima svjedoci odrastanja. Iskreno se nadam da ćemo se naredne godine okupiti u većem broju i da nas u tome neće spriječiti aktuelna pandemija – istakla je Jasenka Babić.

Bila je ovo jedna od najuspješnijih generacija Osnovne škole „Bratstvo-jedinstvo“, a većina njenih članova danas su uspješni ljudi koji imaju porodice, a poneki čak i unuke. Druženje nekadašnjih maturanata uz ples i muziku brzo je prošlo, a za razliku od prošlogodišnjih majica sada su zaštitne maske bile neizostavan dekor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*