Dragiša Cvijanović plačući priznao da je ubio rođaka u Šipragama

To sam napravio i kajem se. Pokojni Raca me izazvao i učinio sam to iz straha, rekao je kroz suze Dragiša Cvijanović (59) iz Šipraga, koji je optužen da je ubio rođaka Radoslava Cvijanovića zvanog Raca.

On je juče u banjalučkom Okružnom sudu priznao krivicu, rekavši da mu je žao što je ubio Radoslava.

– Ubio sam njega, ali na neki način i sebe – kazao je Cvijanović.

Njegovo priznanje prihvatilo je sudsko vijeće kojem je predsjedavao sudija Pane Gavrić, a izricanje presude Cvijanoviću zakazano je za ponedjeljak. Nakon njegovog priznanja suđenje je završeno, a tužilaštvo je predstavilo preostale dokaze protiv optuženog, među kojima su nalazi vještaka.

Tužilac Tatjana Ninković je kazala da je psihijatrijskim vještačenjem optuženog utvrđeno da je u vrijeme ubistva bio u stanju jake razdraženosti i smanjene uračunjivosti.

– Vještačenjem oružja i čaura pronađenih na licu mjesta i zrna izvađenog iz tijela ubijenog Radoslava utvrđeno je da je usmrćen iz pištolja koji je oduzet od optuženog i da je na njega pucano sa daljine od 1,3 metra. Tražim da optuženi bude osuđen u skladu sa zakonom – rekla je Ninkovićeva i dodala da bi optuženom poslije izricanja presude trebalo da bude produžen pritvor i oduzeto oružje.

Branilac optuženog Željko Višić istakao je da traži blažu kaznu, s obzirom na to da je optuženi priznao djelo i da nije kažnjavan.

Prema optužnici Dragiša je rođaka Radoslava usmrtio hicem iz pištolja 1. juna prošle godine ispred kafane “Letnikovac” u Šipragama, a u vrijeme zločina bio je pijan i u krvi je imao oko promil alkohola.

Njih dvojica su se posvađali u kafani, te izašli ispred, gdje je pokušao da ih razdvoji T. D. Međutim, Dragiša se izmakao iza njega, te iz pištolja pucao na Radoslava, pogodivši ga u desnu ruku i grudni koš. Radoslav je pao, a Dragiša mu je prišao i ispalio metak u leđa i pobjegao. Radoslav je tada davao znakove života, ali je preminuo u Domu zdravlja Kotor Varoš. 

Optužnica tereti Dragišu i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja. Tokom suđenja svjedoci su ispričali da su se Dragiša i Radoslav Cvijanović svađali nekoliko časova prije ubistva pred prodavnicom “Žana” u Šipragama. 

– Sjedio sam ispred prodavnice kada je naišao Dragiša i pitao Racu da mu plati pivo, a on nije htio. Ubrzo su se porječkali, a Dragiša je govorio Raci da mu nije platio neku dnevnicu, te mu opsovao majku. Raca ga je tada uhvatio za grudi i udario više puta. Dragiša se nekako oteo i otišao kući govoreći: “Sačekaj, sada ćeš vidjeti” – ispričao je svjedok Ranko Traljić. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*