Dragan Juričević imenovan za zamjenika direktora

Vlada RS imenovala je funkcionera HDZ-a BiH Dragana Juričevića iz Kotor Varoša za zamjenika direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Juričević je do sada bio angažovan u kabinetu potpredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda Josipa Jerkovića i predsjednik je Regionalnog odbora HDZ-a BiH sjeverozapadna BiH.

On slovi za čovjeka od povjerenja i bliskog saradnika bivšeg ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Davora Čordaša. Juričević je bio koordinator između opštine Kotor Varoš i Ministarstva za izbjegla i raseljena lica RS i opštinski stručni saradnik za rad sa povratnicima u Kotor Varoš.

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije upravo je naslijedio Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica nakon što je utvrđeno da tom resoru više nije potrebno da radi u kapcitetu ministarstva.

Juričević je na prošlogodišnjim izborima bio kandidat za poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a potom i za delegata za Vijeće naroda RS, ali nije uspio da se domogne nijedne od tih pozicija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*