Dom zdravlja završio investicioni ciklus vrijedan dva miliona KM

Asfaltiranje pristupne ulice i uređenje kruga Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” završeno je danas poslije manje od mjesec kada je potpisan ugovor sa izvođačem radova.

Kompleks Doma zdravlja je dobio potpuno novi izgled jer je prethodno saniran stari objekat, a u međuvrmenu je i izgradnja novog bloka gotovo dovedena do kraja.

Za asfaltiranje pristupne ulice i uređenje kruga iz opštinskog budžeta je izdvojeno 95.229 KM, a posao su obavili radnici kotorvaroškog preduzeća “Petrović”.

Menadžment ove zdravstvene ustanove može se pohvaliti da je u posljednje dvije godine u Dom zdravlja uloženo oko dva miliona KM, čime su uslovi i usluge za pacijente podignute na znatno viši nivo.

– Ponosni smo što smo u ovoj godini ostvarili sve planove i što prije njenog isteka završetkom asfaltiranja pristupne ulice i uređenjem kruga zaokružujemo veliki investicioni ciklus vrijedan oko dva miliona KM. Za nekoliko dana biće završen i novi objekat čije otvaranje sada zavisi samo od donatora iz Azerbejdžana i na proljeće će biti asfaltiran i parking pored novoizgrađenog bloka – rekao je za “Moj Kotor Varoš” direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić.

Prema njegovim riječima i iduća godina biće u znaku ulaganja u dodatno podizanje kvaliteta usluga.

– Investicije u sljedećoj godini biće bazirane na nabavku savremene opreme, a uložićemo i dodatne napore u edukaciju kadra. Moj cilje je bio da kotorvaroški Dom zdravlja bude jedna od najrespektabilnijih ustanova na primarnom nivou zdravstvene zaštite i već smo daleko odmakli na tom putu s obzirom na ulaganja i potpunu finansijsku stabilnost koju smo dostigli zahvaljujući svim očišćenim dugovima koji su gomilani godinama – dodao je Bibić.

Kotorvaroški Dom zdravlja ima 12.308 registrovanih pacijenata u devet timova porodične medicine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*