Dom zdravlja u Kotor Varošu dobio najsavremeniji sanitet

Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon“ Kotor Varoš dobio je vrijedan poklon od Fondacije “Hajdar Alijev“ iz Azerbejdžana za dobro realizovan projekat izgradnje nove zgrade u krugu ove zdravstvene ustanove koja će od sada raspolagati najsavremenijim sanitetskim vozilom.

U novom bloku Dopma zdravlja koji je sagrađen zahvaljujući donaciji Fondacije “Hajdar Alijev“ vrijednoj više od milion KM biće smješteni Hitna pomoć i ambulante porodične medicine. Hitna pomoć će od sada na raspolaganju imati sanitetsko vozilo posljednje generacije koju je proizveo njemački “Mercedes“.

– Ovo je veliki poklon ne samo Domu zdravlja, nego građanima Kotor Varoša od prijatelja iz Azerbejdžana. Vozilo je tek sišlo sa proizvodnih traka iz fabrike “Mercedes“ i koštaće sa obavezama oko 250.000 KM. Vozilo ima svu potrebnu opremu koja je neophodna Hitnoj pomoći. Riječ je o najsavremenijem sanitetskom vozilu u okruženju i prvo je ovakvo uvezeno u BiH – rekao je za “Moj Kotor Varoš“ direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon“ Kotor Varoš Vladimir Bibić i dodao da je ovim u potpunosti obnovljen vozni park jer su i ranije nabavili nova sanitetska vozila.

Donacija Fondacije “Hajdar Alijev“ za izgradnju i opremanje nove zgrade i nabavku novog sanitetskog vozila dostigla je vrijednost od oko 1,5 miliona KM. Novi objekat je u potpunosti završen i funkcionalno opremljen u skladu sa najvišim standardima u zdravstvu. Preostalo je da bude svečano otvoren i stavljen u upotrebu, a u toku su konsultacije sa donatorima u vezi sa terminom svečanosti.

– Pacijenti će poslije otvaranja novog bloka imati neuporedivo bolje uslove za liječenje i još bolju uslugu, a zaposlenima će biti lakše da izađu u susret potrbama građana – rekao je Bibić.

Dom zdravlja u posljednje dvije godine je najveće gradilište u Kotor Varošu, a u mendžmentu ističu da su realizovali niz velikih investicija i unaprijedili zdravstvene usluge bez zaduživanja i da posluju pozitivno u veoma teškom vremenu za zdravstvo.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*