Dom zdravlja redovno izmiruje obaveze i posluje bez dugova

Predsjednik PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS Branislav Borenović sastao se danas sa direktorima domova zdravlja koji imaju uspješan rezultat i sa njima analizirao šta treba uraditi u zdravstvu RS da bi ono bilo bolje.

Borenović je rekao da je stanje u zdravstvu loše i kao jedan od negativnih pokazatelja naveo da zdravstvene ustanove za porez i doprinose duguju 215 miliona KM, a da je najveći dužnik Univerzitetski klinički centar RS sa 72 miliona.

Sastanku su prisustvovali direktori domova zdravlja iz Kotor Varoša, Srpca, Bratunca, Gradiške i Pala.

Direktor doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš Vladimir Bibić  rekao je da su svojim primjerom pokazali da zdravstvene ustanove, uprkos svim problemima, mogu funkcionisati.

– Mjere koje smo preduzeli su urodile plodom. Jedan smo od rijetkih domova zdravlja u RS koji do petog ili šestog dana u mjesecu isplaćuju platu za prethodni mjesec. Investirali smo oko 200.000 maraka i sa tim ulaganjima uspijevamo da poslujemo pozitivno. Nemamo dugovanja ni prema državi, ni prema dobavljačima i potpuno smo stabilizovali poslovanje i funkcionisanje Doma zdravlja – rekao je Bibić.

Direktor Doma zdravlja Srbac Saša Jovičić istakao je da domove zdravlja ne bi trebalo uvrstiti u trezorski sistem poslovanja.

– To ne bi trebalo učiniti zbog toga što je veliki broj lokalnih zajednica u dugovima i zbog toga bi takvo poslovanje ugrozilo funkcionisanje domova zdravlja – kazao je Jovičić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*