Dom zdravlja među najuspješnijim firmama i ustanovama u BiH

Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon “Kotor Varoš” uvršten je među najbolja preduzeća i ustanove u BiH na osnovu rezultata rada i poslovanja u prošloj godini.

Biro LRC iz Sarajeva, najstarija i najveća bonitetna kompanija u BiH, dodijelio je kotorvaroškom Domu zdravlja certifikat kojim je potvrđeno da je bonitetno pouzdana ustanova.

– Shodno natprosječnim pokazateljima uspješnosti, Dom zdravlja ” Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš svrstan je u sami vrh bonitetno pouzdanih kompanija i ustanova. Izuzetno nam je zadovoljstvo da Vam čestitamo na uspješnim poslovnim rezultatima za 2016. godinu kojima ste ispunili kriterijume za dodjelu bonitetnog priznanja. Ovo priznanje pouzdanosti potvrda je da se nalazite u samom vrhu najpouzdanijih kompanija u BiH, te da je vaše finansijsko stanje i opšte poslovanje na visokom nivou – navedeno je u dopisu LRC- upućenom direktoru Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš Vladimiru Bibiću.

LRC je u okviru projekta “Bonitetne certifikacije preduzeća u BiH”, namijenjenog isticanju najboljih privrednih subjekata i ustanova po treći put realizovao projekat dodjele certifikata i zvijezda bonitetne pouzdanosti. U sklopu tog projekta obavljena je analiza finansijskih izvještaja za posljednju poslovnu godinu i ostalih ekonomskih parametara blizu 33.000 kompanija i ustanova u BiH, a njih 12 odsto je ispunilo kriterijume za certifikat pouzdanosti.

Cilj projekta je da kompanijama i ustanovama bude omogućeno nezavisno stručno mišljenje i mjerljiva ocjena tržišnog kredibiliteta kako bi bile prepoznate kao poželjni poslovni partneri.

Bibić je za MKV izjavio da je zadovoljan poslovanjem Doma zdravlja u prošloj godini da je to potvrdio i prestižni certifikat LRC-a.

– Finansijski smo potpuno stabilni, a paralelno sa tim napravili smo velike pomake u modernizaciji objekata i opreme. Vrijednost ulaganja koja smo realizovali i realizujemo iznose oko dva miliona KM. Posebno smo ponosni da u ovoj godini završavamo najveći projekat u istoriji Doma zdravlja Kotor Varoš, izgradnju novog bloka u kojem će biti smještena i u potpunosti opremljena Hitna pomoć i Odjel porodične medicine – rekao je Bibić.

Pored tog projekta nedavno je završena sanacija starog objekta Doma zdravlja, nabavljena su nova sanitetska i vozila za terenski rad i prevoz dijaliznih pacijenata i savremeni medicinski aparati zahvaljujući kojima je proširena paleta medicinskih usluga.

Bibić ističe da ulaganjima tu neće biti kraj i da su planirali nove projekte kako bi usluge pacijetima u svim odjeljenjima bile podignute na još viši nivo.

– Planiramo opremiti novom savremenom opremom ginekologiju, laboratoriju i stomatologiju – rekao je Bibić i dodao da će tehničku modernizaciju pratiti i nastavak edukacije osoblja kako bi kvalitet usluga pacijentima bio na najvisem mogućem nivou.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*