Dom zdravlja kupio dva nova vozila za prevoz pacijenata

Dom zdravlja “Sveti Pentelejmon” Kotor Varoš kupio je dva nova vozila čime je nastavio da unapređuje kvalitet svog rada i usluga koje pruža pacijentima.

Kupljeno je novo sanitetsko vozilo, koje je opremljeno savremenom opremom i namijenjeno je za prevoz pacijenata u hitnim slučajevima. Drugo vozilo je minibus, koji će biti korišćen za prevoz pacijenata u dijalizni centar u Banjaluci.

Osavramenjavanje dotrajalog voznog parka realizovano je uz pomoć donacije, a polovinu novca obezbijedio je Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” iz vlastitih sredstava.

– Postojeći vozni park je već umnogome dotrajao i vozila koja smo imali na raspolaganju su prešla ozbiljnu kilometražu, a posebno vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu. Na ovaj način ćemo naše usluge podići na još viši nivo i obezbijediti siguran prevoz za naše pacijente i brzo reagovanje u hitnim slučajevima – rekao je za MKV direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić.

Koliko je vozni park važan segment rada Doma zdravlja ilustruje činjenica da godišnje imaju oko 800 odlazaka za Banjaluku kako bi pacijente prevezli do Univerzitetskog kliničkog centra RS. Samo vozilo koje prevozi pacijente na dijalizu tri puta sedmično ide u Banjaluku, a svaki put odlazi u Šiprage po pacijenta i vraća ga kući, što znači da za dan pređe oko 250 kilometara. Kako bi Dom zdravlja odgovorio na sve potrebe prije nekoliko mjeseci je kupljen i nov putnički kedi.

Dom zdravlja je ustanova koja kontinuirano ulaže u modernizaciju i osavramenjavanje svog rada, a u posljednjih godinu i po su završene ili su u realizaciji investicije u vrijednosti oko dva miliona KM. Pored nabavke novih vozila kupljeni su i savremeni medicinski aparati pomoću kojih je proširen spisak usluga za pacijente, saniran je dio objekta, u toku je sanacija ostatka glavne zgrade, a počela je i izgradnja novog bloka za ambulante porodične medicine i Službu hitne pomoći.

U menadžmentu Doma zdravlja ističu da su posebno zadovljni što su investicije realizovali bez kredita i da one nisu opteretile redovno poslovanje. Dom zdravlja je stoga potpuno finansijski stabilan, nema dugova i redovno isplaćuje plate i sve obaveze.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*