Dogovorena imena novih načelnika opštinskih odjeljenja

Koalicioni partneri u vladajućoj većini u Kotor Varošu definitivno su dogovorili kadrovska rješenja za načelnike opštinskih odjeljenja i oni će biti imenovani na sjednici Skupštine opštine zakazanoj za 31. januar.

Novost u odnosu na prethodni mandat biće dva odjeljenja više pa će ih biti šest. Cijepanjem dosadašnjeg Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove nastaje Odjeljenje za prostorno uređenje i Odjeljenje za stambeno komunalne poslove. Iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti nastaju Odjeljenje za privredu i Odjeljenje za društvene djelatnosti. Ostala odjeljenja radiće u istom kapacitetu kao i u prethodnom mandatu.

Po dva resora dobili su SDS i PDP, koji predvode koaliciju, a po jednog načelnika daće njihovi partneri SP i DNS.

Na čelu Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i Odjeljenja za opštu upravu biće Slobodan Gelić i Slaven Momić iz SDS-a. PDP je zadržao Odjeljenje za finansije na čijem čelu će ostati Dragana Petrušić, a pripalo mu je i Odjeljenje za prostorno uređenje koje će voditi Boris Marković.

Načelnik Odjeljenja za privredu biće predsjednik Opštinskog odbora SP-a Predrag Tešić, dok će šef Odjeljenja za društvene djelatnosti biti DNS-ov Nemanja Panić.

Skupština opštine bi prije imenovanja novih trebala razriješiti vršioce dužnosti načelnika četiri odjeljenja, koja su funkcionisala po staroj organizaciji rada opštinske administracije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*