Dodik: SNSD ide na pobjedu u Kotor Varošu, neprihvatljiva saradnja partnera sa SDS-om i PDP-om

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas da ta stranka na lokalnim izborima ide na pobjedu u Kotor Varošu, te poručio da SNSD neće prihvatiti da njegovi koalicioni partneri sa republičkog nivoa na lokalnom nivou uspostravljaju saradnju sa SDS-om i PDP-om.

– SNSD na lokalnim izborima ide na veliku pobjedu, uključujući i izbornu jedinicu tri u kojoj tradicionalno ima dobre rezultate. U svim opštinama gdje imamo načelnike idemo na pobjedu, a tamo gdje ih nemamo idemo na to da dobijemo naše načelnike uz podršku partnera. Pozvaćemo građane da podrže i listu SNSD-a kako bi skupštine u opštinama u ovoj izbornoj jedinici i širom RS bile stabilnije – rekao je Dodik uoči sastanka Izvršnog komiteta SNSD-a sa rukovodstvom lokalnih odbora ove stranke iz izborne jedinice tri.

On je naveo da ove godine neće ići sa strategijom sa prošlih lokalnih izbora kada su kvantum opština podijelili između koalicionih partnera.

– Sada to ne činimo, ali uvažavamo to da eventualno u pojedinim lokalnim zajednicama neki od koalicionih partnera sa republičkog nivoa mogu da predlože uporedo svoje candidate – istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, SNSD neće prihvatiti saradnju koalicionih partnera sa republičkog nivoa sa SDS-om i PDP-om na lokalnom nivou.

– To je pokazivalo mnogo problema u međusobnom komuniciranju. To se odnosi i na SNSD i mi to nećemo činiti. SNSD je u nekikm lokalnim zajednicama sarađivao sa tim političkim partijama. To sada mora biti odbačeno. Jasno smo rekli da ćemo prema tim opštinama gdje naprave saradnju sa SDS-om i PDP-om preduzeti određene mjere sa stanovišta naših kapaciteta – poručio je Dodik.

Izbornu jedinicu tri čine Kotor Varoš, Banjaluka, Čelinac, Kneževo, Mrkonjić Grad, Šipovo, Jezero, Ribnik, Kupres, Istočni Drvar i Petrovac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*