Dodik obezbjeđuje 100.000 KM za djecu u Kotor Varošu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će obezbijediti oko 100.000 KM kako bi u Centru za porodicu “Kuća radosti” bio uspostavljen cjelodnevni boravak.

– Pomoći ću da obezbijedimo novac, a i lokalna zajednica treba da se uključi. Ako izostane njihovo učešće mi ćemo kroz donaciju obezbijediti 100.000 KM koliko bi okvirno iznosili godišnji troškovi. Moramo učiniti sve da podignemo pružanje zaštite korisnicima na viši nivo i od 1. januara 2021. godije biće organizovan cjelodnevni boravak, a kasnije i adekvatniji smještaj – rekao je Dodik tokom posjete Centru za porodicu “Kuća radosti” i razgovora sa rukovodstvom udruženja.

On je dodao da će za narednu godinu biti uspostavljen cjelodnevni boravak, a potom će krenuti u izgradnju namjenskog objekta jer postojeći ne može da odgovori potrebama djece i njihovih roditelja.

– Spreman sam da početkom naredne godine dođem da vas posjetim kada počnemo sa realizacijom dogovora. Svaka vam čast na aktivizmu, jer bez vas ne bi bilo ništa. Želim da iskažem zahvalnost na pregalaštvu koje pokazuju majke da održe ovo udruženje koje mora imati značajniju društvenu pomoć. Vjerujem da ćemo ovdje imati drugačiju atmosferu i ja ću ovo što smo dogovorili završiti sa Slobodanom Župljaninom – istakao je Dodik koji je direktorici Centra za porodicu ”Kuća radosti” uručio ličnu donaciju u iznosu od 2.000 KM.

Tepićeva je u ime roditelja zahvalila na podršci institucija RS i Aktiva žena SNSD-a.

– Dobili smo besplatno prostor od Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” i prilagodili ga novcem dobijenim kroz projekte i donacije. Od lokalne zajednice postoji jedan oblik podrške, ali to ni blizu nije dovoljno. Finansiramo se isključivo kroz projekte i donacije, a cilj roditelja je obezbijediti višečasovno dnevno zbrinjavanje djece i stabilno finansiranje kako bismo angažovali stručna lica kao što su logoped, defektolog i psihijatar. Da bismo to učinili potrebno je sistemski riješiti finansiranje. Nadamo se da ćemo to realizovati zahvaljujući današnjem dogovoru – naglasila je Tepićeva.

Kandidat za načelnika opštine Kotor Varoš Slobodan Župljanin rekao je da su i kotorvaroški privrednici raspoloženi da pomognu radnim angažmanom djece koja, prođu kroz “Kuću radosti” u skladu sa njihovim sklonostima i sposobnostima.

Centar za porodicu “Kuća radosti” trenutno ima 50 korisnika od kojih je 25 aktivnih. Udruženje je osnovano prije pet godina, a broj korisnika se stalno povećava.Finansiranje ovog udruženja, koje brine o djeci sa poteškoćama u razvoju i jezičko-govornim smetnjama i čije kompletno osoblje volontira, godinama unazad zavisilo je od donacija i pojedinačnih projekata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*