Dodijeljen novac za kotorvaroške klubove i organizacije

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan donio je odluku o raspodjeli 26.000 KM sportskim i organizacijama civilnog društva za finansiranje projektnih prijedloga iz budžeta opštine za 2019. godinu putem javnog poziva.

Najveći iznos, po 2.000 KM, dobili su Udruženje građana „Plavi čuperak“ iz Laktaša za projekat „Radionice u prirodi za djecu predškolskog uzrasta – vratimo djecu prirodi“, Crveni krst Kotor Varoš za organizaciju ljetnog kampa u Tovladiću, kotorvaroški Omladinski centar „Peta strana svijeta“ za projekat „Otvorimo vrata djeci i omladini“, te Planinarsko društvo „Mehanizam“ Kotor Varoš za zaštitu drvoreda.

Udruženju građana „Maša i medo“ Kotor Varoš za projekat „Sprečavanje pojave nasilja nad djecom predškolskog uzrasta“ dodijeljeno je 1.500.

Po 1.000 KM odobreno je Udruženju za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš za organizaciju međunarodnog fudbalskog turnira prijateljstva, kotorvaroškom Udruženju građana „Zmajevac“ za saniranje štete od poplava na izletištu „Uzlomac“ i Ekološkom pokretu „Eko opstanak“ Kotor Varoš za projekat „Urbani mobilijar u funkciji zaštite životne sredine“.

Isti iznos dodijeljen je i Udruženju žena „Venera“ Kotor Varoš za organizovanje izložbi tradicionalnih rukotvorina i kotorvaroškom Centru za porodicu „Kuća radosti“ za podršku djeci s poteškoćama u razvoju.

Terapijsko inhalacioni centar „Vasić“ Kotor Varoš dobiće 500 KM za projekat „Inhalacije iz košnica za zdravlje djece“, a isti iznos odobren je i Udruženju žena „Sreća“ Obodnik za projekat: „Ljeto u Obodniku“, te kotorvaroškom Udruženju mladih „Heroj“ za projekat: „IV Trucknrollfest-Peace and love“.

Kada je riječ o sportskim organizacijama po 1.000 KM dobijaju Odbojkaški klub Kotor Varoš i Klub borilačkih sportova Panter za sanaciju limarije, Klub malog fudbala Kotor Varoš za izgradnju nadstrešnice i zamjenu stakala, a Šahovski klub Kotor Varoš i Košarkaški klub Mladost za sanaciju elektroinstalacija na sportskoj dvorani u Kotor Varošu.

Isti iznos odobren je Džudo klubu Mladost za uređenje sale za džudiste, a Karate klubu Ipon za adaptaciju prostorija za trening.

Po 980 KM dodijeljeno je Fudbalskom klubu Mladost za sanaciju vrata, a Rukometnom klubu Kotor Varoš i Stonoteniskom klubu Kotor Varoš za zamjenu vrata na sportskoj dvorani.

Načelnik opštine će 3. juna sa predstavnicima organizacija kojima je dodijeljen novac zaključiti ugovor o finansiranju projekata.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*