Djevojke prvi put plivaju za Časni krst u Kotor Varošu

????????????????????????????????????

Prijave za plivanje za Časni krst u Kotor Varošu traju do petka kada će prijavljeni morati da obave ljekarski pregled u Domu zdravlja “Sveti Pantelejmon”, a od mišljenja ljekara zavisiće da li mogu da učestvuju u ovoj viteškoj manifestaciji.

– Praznik je ono što me motivisalo da plivam prethodnih, pa i ove godine. Nevjerovatna je čast plivati u svom gradu tim povodom – rekao je prošlogodišnji pobjednik Karađorđe Marinković.

Redovan učesnik plivanja za Časni krst je i Ognjen Vasić, koji će sa još dvojicom momaka doći iz Slovenije na ovu manifestaciju.

– Osim vjerskih ubjeđenja, koji su primarni, volim i osjećaj podizanja adrenalina u trenucima prije ulaska u vodu – naglasio je Vasić.

U Kotor Varošu će na Bogojavljenje, 19. januara, četvrti put biti organizovano plivanje za Časni krst u rijeci Vrbanji. Ideja za ovu manifestaciju  potekla je od kotorvaroškog Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije. Nadmetanje će biti održano na rijeci Vrbanji u naselju Kotor, na stazi dugoj 33 metra što simbolizuje broj Isusovih godina u ovozemaljskom životu.

– Kao i prethodnih godina interesovanje je veliko, mnogo plivača koji su već učestvovali ponovo su izrazili želju da plivaju i budu dio viteškog nadmetanja, a među njima su i dvije djevojke, što je poseban kuriozitet. Pošto Bogojavljenje pada u nedjelju očekujemo rekordan broj plivača i posjetilaca – istakli su u Udruženju za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš.

Organizator je dobio blagoslov crkvene opštine, a pokrovitelj manifestacije je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je istakao da su građani ponosni na manifestaciju koja je od 2017. godine izuzetno posjećena.

Pobjedniku će pripasti zlatni dukat koji poklanja porodica Petrović, umjetnička slika Gorana Čupića i zastave RS i Vojske RS. Svi učesnici će dobiti majicu kao uspomenu na ovaj događaj i darove Srpske pravoslavne crkve, a nakon trke je obezbijeđen ručak za takmičare. Poklone će dobiti i najmlađi i najstariji plivač, a posjetioci će moći da uživaju uz kuvano vino i pekarske proizvode.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*