Djevojka iz Kotor Varoša nije ubijena, pad uzrok smrti

Osamnaestogodišnja Anita Juranović, koja je porijeklom iz Kotor Varoša, nije pretučena na smrt kao što su istražioci sumnjali, već se radilo o nesrećnom slučaju i preminula je poslije pada i obilnog krvarenja.

Anita je sa povredama glave pronađena u parku u mjestu Vajc kod Graca, a zbog toga je policija u prvi mah sumnjala da je djevojka pretučena nasmrt. Obdukcijom njenog tijela je, međutim, utvrđeno da je ona pala i zadobila frakturu lobanje zbog čega je iskrvarila.

Nesreća se dogodila u nedjelju u zoru kada je djevojka oko pet časova napustila diskoteku. Nedugo potom prolaznica je pronašla njeno tijelo i pozvala policiju. Prijateljica koja je bila sa Anitom u diskoteci ispričala je policiji da se u to vrijeme rastala s Anitom, nakon čega se nije čula s njom.

Anitini djed i baka Stjepan i Ivuša Jakić odmah su posumnjiali da je njihova unuka ubijena.

– Ne znam ko bi mogao nauditi našoj Aniti. Bila je umiljata i draga. Ne znam kako ćemo ovo preživjeti – rekao je neutješni djed Stjepan čija je porodica prije 20 godina napustila Kotor Varoš i nastanila se u Hrvatskoj.

Anita je prije tri godine, nakon smrti oca, s majkom i četvoro braće i sestara iz Stražemana kraj Požege odselila u Austriju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*