Djevojčica čarobnog glasa iz Kotor Varoša u akciji za djecu

Dvanaestogodišnja Lea Šućurović iz Kotor Varoša, učesnica prošlogodišnjeg Đurđevdanskog festivala, rekla je da joj je velika čast i zadovoljstvo što je ove godine izabrana da bude dio partnerskog tima u humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”.

– Obradovao me je poziv organizatora ove humane akcije da svojim talentom pomognem djeci i nadam se da će biti prikupljeno dovoljno novca za prvu banku humanog mlijeka u RS – rekla je Lea.

Borba za srećnije i bezbrižnije djetinjstvo svakodnevica je mnogih djevojčica i dječaka koji od malih nogu biju najteže bitke. Na putu ozdravljenja podrška armije humanista već deset godina im je nepresušan izvor snage kojom ruše barijere.

Lea kaže da je veoma važno da je pokrenuta akcija u kojoj svi polažu ispit humanosti.

– Bitno je da se ljudi pokrenu da pomognu i da svi shvatimo da to nije samo solidarnost, već i odgovornost – kaže Lea i dodaje da je pozivom na humanitarni broj uvijek podržavala akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Lea će umjetničkim performansom dati doprinos da zajedničkim snagama bude obezbijeđena pomoć prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojima nije dostupno majčino mlijeko.

– Pozivam građane RS da podrže ovu plemenitu ideju, koja u prvi plan stavlja djecu i njihovo zdravlje – naglašava Lea.

Lea je odlična učenica šestog razreda Osnovne škole “Sveti Sava”, a od devete godine se bavi pjevanjem. Učešće na Đurđevdanskom festivalu opisuje nevjerovatnim iskustvom uz koje stoje samo superlativi.

Ima veoma emotivan glas, ljubav prema muzici gaji otkada zna za sebe, a danas se najviše pronalazi u pjesmama koje diraju u dušu publike i izvođača. Ne krije da bi u budućnosti voljela da se bavi muzikom, ali smatra da su školske obaveze trenutno njeno primarno zanimanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*