Djela sa Gradskog trga poklon Kotor Varošu

Postavkom i predstavljanjem radova danas je na Gradskom trgu u Kotor Varošu završena likovna kolonija, koja je okupila 12 akademskih slikara i nadarenih ljubitelja likovne umjetnosti iz Banjaluke, Teslića, Prijedora i Kotor Varoša.

Kolonija je imala za cilj da javnosti predstavi rad likovnih stvaralaca i da podigne svijest o likovnoj umjetnosti.

Prem riječima domaćina ove manifestacije diplomiranog likovnog umjetnika Gorana Čupića kolonija je postala jedan od simbola Kotor Varoša.

– Izuzetno smo zadovoljni zbog činjenice da smo ugostili vrhunske slikare, koji su stvarali djela u prirodi i ambijentu Gradskog trga, a ujedno su obogatili fundus galerije u našem gradu – rekao je Čupić.

Umjetnici su u toku trodnevne likovne kolonije imali zadatak da naslikaju po jedno platno.

– Nastale slike će biti izložene u galerijskom prostoru kotorvaroške kino-sale od 16. do 18. avgusta. Izložba će biti prodajnog karaktera, a sav prihod će biti iskorišten za dalji razvoj umjetnosti na području opštine – dodao je Čupić.

Učesnici likovne kolonije bili su Branko Rusmir, Eleonora Kuzmić, Dajana Nedić, Goran Čupić, Dara Božičković, Rijalda Alić i Sanela Popović iz Kotor Varoša, Dajana Malešević iz Teslića, Petar Đaković, Ružica Panić i Davor Grabovac iz Banjaluke i Ljubiša Pušac iz Prijedora.

Organizatori likovne kolonije bili su Opština Kotor Varoš i Centar za kulturu, sport i informisanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*