Djeci iz socijalno ugroženih porodica podijeljeni kućanski aparati i namještaj

Кućanski aparati i namještaj podijeljeni su danas porodicama 26 socijalno najranjivije djece sa područja opštine Kotor Varoš.

Pomoć je dodijeljena u okviru projekta „Za još jedan dječiji osmijeh“ čija je vrijednost 10.000 KM, a nosilac opštinska organizacija Crvenog krsta. Projekat su finansirali humanitarna organizacija „Vorld vižn“ sa 7.500 i opština Kotor Varoš sa 2.500 KM.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan i predstavnici Crvenog krsta su uručili najpotrebnije kućanske uređaje kao što su veš mašine, električni šporeti, šporeti na drva i frižideri, te krevete i ormare najranjivijim kategorijama stanovništva.

– Osnovna ideja ovog projekta je da pomognemo porodicama koje su u krajnjem stanju socijalne potrebe i da im bar malo olakšamo svakodnevni život – istakao je Sakan i zahvalio organizaciji „Vorld vižn“ na podršci.

Sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović je naglasio da ovaj projekat realizuju drugu godinu.

– Pošto je prethodni projekat uspješno realizovan dobili smo podršku opštine i humanitarne organizacije „Vorld vižn“ da nastavimo sa rješavanjem problema djece, kojima roditelji nisu u mogućnosti da obezbijede bezbrižno djetinjstvo. Sudeći po njihovim osmijesima to smo i uspjeli – rekao je Brborović.

Partner Crvenom krstu na implementaciji ovog projekta bila je Koalicija za zaštitu djece opštine Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*