Djeca uplovila u svijet bajki u Narodnoj biblioteci Kotor Varoš

Narodna biblioteka Kotor Varoš organizovala je danas edukativnu radionicu o temi koja se ticala bajki za stariju vrtićku grupu iz kotorvaroškog vrtića „Larisa Šugić“.

Vaspitačice Žana Plavšić i Tatjana Vasiljević kazale su da, s obzirom na to da im je u redovnom  vaspitnom planu za ovu godinu na redu tema bajke, odlučile su da je najbolje da djeca o tome uče u biblioteci.

– Nema boljeg mjesta za učenje o bajkama od biblioteke jer tu djeca mogu da dožive pravo iskustvo u svijetu knjiga – kaže Plavšićeva.

Djeca su čitala bajke, a potom bojili i crtali na zadatu temu i na kraju radionice kao nagradu dobili didaktičke igračke sa kojima su se igrali.

Direktorica Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić kazala je da je cilj da privuku djecu da dolaze što češće, a time dobiju i vjerne čitaoce.

– Za februar i mart imamo najavljene posjete učenika iz dvije škole. Ovakve radionice su pravi put da djeca zavole knjige i čitanje. Od ove godine u biblioteci imamo renoviran dječiji kutak gdje smo sve prilagodili mališanima, od kvalitetnih diodaktičkih igračaka do stolica, stolova i polica – rekla je Vasićeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*