Djeca i mladi u Zabrđu dobijaju bolje uslove, počeli radovi na igralištu

Pripremni radovi za rekonstrukciju i proširenje školskog igrališta u Zabrđu kod Kotor Varoša počeli su danas i trebali bi da budu okončani u roku od mjesec.

Planirano je da teren postojećeg igrališta bude saniran, jer je podloga u lošem stanju i opasna za djecu i rekreativce.

– Asfaltna podloga na igralištu je na više mjesta oštećena, a posebno se to odnosi na dio koji je popucao i na kojem su nastale izbočine od korijenja drveća. Ti dijelovi će biti sanirani. Pored toga planirana je zamjena koševa koji su takođe u lošem stanju. Iako je prvobitno bio plan da sagradimo i mini tribine od toga smo odustali zbog ograničenog iznosa novca. Umjesto toga biće postavljene klupe, a tribine ćemo pokušati sagraditi u nekom od narednih projekata – rekao je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kotor Varoš i predstavnik Mjesne zajednice Zabrđe Slobodan Gelić.

Igralište će dobiti i nove sadržaje namijenjene najmlađim stanovnicima Zabrđa.

– U sklopu proširenja biće napravljeno igralište za djecu sa pješčanim terenom, ljuljaškama i drugim sadržajima. Završetkom ovog projekta djeca i mladi imaće mnogo bolje uslove za igru i bavljenje sportom, što nam je i bio glavni cilj – dodao je Gelić.

Radove izvodi kotorvaroška firma “Petrović”, a finansiraće ih donatori kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. U sklopu ovog projekta odobreno je i asfaltiranje puta do crkve u Kalamandama, ali je realizacija tog posla prolongirana jer je na tom području u toku eksploatacija šume pa postoji strah da bi teški kamioni uništili novi asfalt.

Projektom je obuhvaćeno šest mjesnih zajednica sa područja opštine Kotor Varoš, a već je renoviran i pušten u funkciju Dom kulture u maslovarama, u Kotor Varošu je opremljena kancelarija za rad Mjesne zajednice, dok će u Obodniku biti izgrađen trotoar.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” zajedno finansiraju vlade Švajcarske i Švedske, a za sprovođenje je zadužen Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*