Djeca dobijaju svoj kutak u Narodnoj biblioteci

Narodna biblioteka Kotor Varoš završila je renoviranje dječijeg odjeljenja koje će biti otvoreno 18. septembra u 10.00 časova.

Dječije odjeljenje je renovirano u okviru granta za sufinansiranje institucija kulture za 2017. godinu Ministarstva civilnih poslova BiH.

– Tada nam je za projekat odobreno 30.000 KM. Tim sredstvima smo potpuno renovirali Dječije odjeljenje i nabavili nove police, kompletnu novu računarsku opremu, stolice i zamjenili svu stolariju i u odjeljenju i u dječijem izložbenom prostoru. Renoviranje dječijeg odjeljenja je naišlo na odličan prijem kod građana, a posebno kod roditelja koji se već duže raspituju kada mogu dovesti djecu u biblioteku – rekla je za “Moj Kotor Varoš“ direktorica Narodne biblioteke Bojana Vasić.

Narodna biblioteka Kotor Varoš će ove godine po prvi put obilježiti i Dan biblioteke, a on će biti posvećen bibliotekarkama Zorici Šebić i Saidi Ridžal. One su čitav radni vijek posvetile biblioteci i koje su zalaganjem i trudom ostavile neizbrisiv trag u Kotor Varošu.

Tim povodom u biblioteci će biti postavljena i izložba “Iduć’ uči, u vekove gledaj“ autora Jelenka Bojića kojom je slikovito prikazan život Dositeja Obradovića. Učesnici u programu biće i mališani vrtića “Larisa Šugić“ iz Kotor Varoša.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*