Djeca dobijaju izvode iz matičnih knjiga na kućnu adresu

Odsjek za poslove prijemne kancelarije, matične knjige i građanska stanja opštine Kotor Varoš zatražio je od direktora osnovnih škola sa područja opštine i Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla“ spisak djece koja se upisuju u prvi razred osnovne i srednje škole kako bi na njihove adrese mogli poslati izvode iz matične knjige.

U ovom Odsjeku su istakli da su dopis direktorima škola uputili u skladu sa preporukama Vlade i instrukcijama Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS u vezi sa spriječevanjem širenja virusa korona.

Instrukcija ministarstva podrazumijeva da djeci koja se upisuju u prvi razred osnovne i srednje škole izvodi iz matičnih knjiga budu dostavljeni putem pošte na adresu njihovih roditelja.

Iz Odsjeka su pozvali direktore škola da im dostave spiskove navedene djece kako bi mogli pristupiti realizaciji poslova iz njihove nadležnosti bez direktnog kontakta između službenika i stranaka. Izvodi iz matične knjige rođenih, kako je navedeno, oslobođeni su plaćanja takse.

Informacije u Matičnoj službi u vezi sa upisom novorođene djece u matične knjige moguće je dobiti putem telefona 051/784-394 i 051/784-397.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*