Divljanje cijena goriva moguće zaustaviti, pitanje da li to država želi

Divljanju cijene goriva moguće je stati u kraj i pravo pitanje je da li vlasti žele da preduzmu mjere koje su im na raspolaganju kako bi ograničile distributere nafte koji u BiH mogu slobodno, u zavisnosti od uslova na tržištu, formirati cijene.

Vozači su sve češće suočeni s višim cijenama na pumpama i pitaju da li nadležni u državi mogu bilo šta učiniti da zaustave divljanje cijena goriva. Crne prognoze govore da bi u novoj godini cijena mogla skočiti čak na 2,50 KM za litar.

U Ministarstvu trgovine i turizma RS rekli su da će održati sastanak s većim distributerima nafte i naftnih derivata u RS kako bi se razmotrili načini djelovanja u slučaju da nastupe drastični poremećaji cijena goriva na tržištu.

– Ukoliko bi nastupili značajni poremećaji na tržištu, poput elementarnih nepogoda, nestašice dobara neophodnih za potrebe privrede i snabdijevanje stanovništva, neočekivanog rasta i monopolskog formiranja cijena, zloupotrebe dominantnog položaja i vanrednih okolnosti prema procjeni Vlade RS, Ministarstvo trgovine i turizma može Vladi predložiti mjere neposredne kontrole cijena na način kako je propisano Zakonom o regulisanju cijena u RS. Vlada može procijenjivati da li je potrebno preduzeti određene mjere u smislu određivanja fiksne, najviše ili najniže cijene ili neke druge mjere koje su propisane Zakonom o regulisanju cijena u RS – kažu u Ministarstvu trgovine i turizma RS.

Šef Odsjeka za cijene u Federalnom ministarstvu trgovine Lela Gibo rekla je da pravna i fizička lica mogu formirati slobodno cijene i da se pod kontrolom cijena podrazumijevaju aktivnosti na praćenju opšteg nivoa cijena i preduzimanju mjera ekonomske politike radi sprečavanja i otklanjanja poremećaja na tržištu.

– Na kretanje cijene naftnih derivata u FBiH utiču kretanje cijena nafte na svjetskom tržištu, kurs dolara, rafinerijske cijene derivata i izmjena normative u pogledu visine javnih prihoda koji su sadržani u cijeni naftnih derivata. Trenutna maloprodajna cijena na benzinskim pumpama u FBiH kreće se u određenom rasponu, te slijedom toga potrošači u modelu slobodnog formiranja cijena autonomno odlučuju i imaju mogućnost da sami izaberu prodajna mjesta s nižim cijenama – kažu u Federalnom ministarstvu trgovine.

Makroekonomski analitičar Faruk Hadžić smatra da je tržište u BiH već narušeno i da su entiteti putem ministarstva već morali uticati na cijenu goriva.

– Ako nisu nametnuli ograničenje cijena, sa distributerima su mogli dogovoriti da se ona snizi, kao što je to bilo u junu. Država kroz razne namete ubire 1,15 KM od cijene goriva, tako da ima prostora da smanji namete i tako direktno utiče na konačnu cijenu. Cijene goriva, posmatrajući oktobar, rasle su otprilike 0,15 KM u zavisnosti od distributera, dok je u oktobru cijena barela na svjetskom tržištu u konačnici padala. Ne vidim razlog zbog kojeg cijene goriva kod nas nisu snižene, jer i kurs dolara i cijena nafte na svjetskom tržištu ne idu u prilog kao izgovor da se kaže da je zbog tog trebalo podići cijenu goriva u BiH – ističe Hadžić.

Direktor “Krajinapetrola” Milovan Bajić kaže da je cijena goriva u RS trenutno najniža u regionu i da je sa stanovišta standarda gorivo skupo, ali da se sa stanovišta distributera radi o minimalnim zaradama.

– Utiču na to i rafinerijske cijene i državni nameti, naše zarade su minimalne. Put od barela do maloprodaje je poprilično dugačak i ne možemo mi na to reagovati. Kupujemo naftu od rafinerije, platimo obavezu državi, dodamo nešto svoje marže, koja je ove godine znatno manja nego prošle, i tako formiramo cijenu. Najbolji pokazatelj za sve je da je na našim pumpama promet u prvih devet mjeseci znatno veći, a da su zarade manje – kaže Bajić.

Prema najnovijem izvještaju o stanju na tržištu nafte, koji su pripremili analitičari Raiffeisen banke, u sljedeća dva mjeseca može se očekivati dalji rast cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, pa bi barel crnoga zlata mogao dostići i vrijednost od 100 američkih dolara sa trenutnih oko 75 dolara. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*