Dil dva Nedeljka – Glamočak promijenio politički dres Milakoviću

Dosadašnja uzdanica SP-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS Nedeljko Milaković promijenio je politički dres i priklonio se SDS-u, a ključnu ulogu u tom transferu imao je potpredsjednik SDS-a i prvi čovjek te stranke u Kotor Varošu Nedeljko Glamočak.

– Biću kandidat za poslanika na listi SDS-a, ali nisam pristupio SDS-u – potvrdio je Milaković za “Glas Srpske”.

On kaže da je ovu i ovakvu odluku donio poslije dugog razmišljanja, ali ističe da ipak nije mogao da se pomiri sa nekim stvarima.

– Teško je kada radite s nekim ljudima i sjedite s njima u skupštinskim klupama pune četiri godine, a onda vam kažu da među njima za tebe više nema mjesta. Iz razočarenja i zato što smatram da nisam zaslužio da budem skinut sa izborne liste samo zbog glasanja za izvještaj Anketnog odbora, odlučio sam da prihvatim poziv iz SDS-a i potpisao sam izjavu o prihvatanju kandidature i biću kandidat za poslanika na listi SDS-a – kaže Milaković.

Na pitanje da li to znači da je pristupio SDS-u, on odgovara: – Ne! Idem na listu, ali još nisam popunio pristupnicu i nisam pristupio SDS-u – kaže Milaković.

On nije želio više ništa da govori i rekao je kratko da će se oglasiti narednih dana, pa je ostalo nejasno u kakvom statusu će Milaković dočekati oktobarske izbore, ali je praktično nezamislivo da ostane i član SP-a i da bude kandidat SDS-a.

Prema saznanjima “Glasa Srpske”, ključnu ulogu u priči u vezi sa Milakovićevim novim političkim angažmanom, uz blagoslov lidera stranke Vukote Govedarice, imao je potpredsjednik SDS-a za banjalučku izbornu jedinicu Nedeljko Glamočak.

– Milaković je u nedjelju sa Glamočakom definitivno dogovorio da bude sedmi na kandidatskoj listi SDS-a. Međutim, visoka delegacija ove stranke koju je predvodio potpredsjednik Milovan Cicko Bjelica sa Milakovićem se srela 1. jula nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a koja je održana u Banjaluci – tvrdi izvor „Glasa Srpske“ iz vrha SDS-a i dodao da je Milakoviću tada ponuđeno da pređe u SDS i bude kandidat ove stranke za poslanika, ali da on to nije prihvatio, jer se još nadao da će biti na listi SP-a.

Glamočak je potvrdio da je Milaković bio sa njim u Kotor Varošu.

– Milaković je bio u Kotor Varošu i razgovarali smo, nismo se krili, a o čemu smo tačno razgovarali, to baš i ne mogu da vam otkrivam, ali jesmo o njegovom mogućem angažmanu u SDS-u. Ipak, najkorektnije je da pitate njega – rekao je Glamočak.

Milaković je 4. jula na sjednici Narodne skupštine RS, mimo ostalih poslanika SP-a, glasao za izvještaj Anketnog odbora o slučaju smrti Davida Dragičevića. Predsjedništvo SP-a sutradan je usvojilo izbornu listu na kojoj nije bilo njegovog imena, nakon čega su iz SDS-a pojačali pritisak na Milakovića da bude njihov kandidat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*