Deset zlatnih pravila za uspješnu političku karijeru

Piše: Čedo Tepić

1. Ako nemate škole što prije pribavite kakvu bilo diplomicu, naravno na nekom sumnjivom privatnom fakultetu (toga bar danas ima hvala Bogu), jer bez škole više ne ide.

2. Učlaniti se odmah u stranku koja učestvuje u vlasti (najbolje u onu iz koje je i načelnik). U opozicionu stranku ni slučajno! (Ako bude prevrtanije lako je promijeniti stranku)

3. Čim ste ušli u stranku odmah se približiti (u svakoj prilici) predsjedniku stranke. Nemojte gubiti vrijeme na nebitnim likovima u stranci ili takozvanoj političkoj boraniji nego pravo do predsjednika!

4. Svaku izjavu svog predsjednika stranke na internetu obavezno lajkovati. Svi članovi tvoje porodice su obavezni da otvore fejsbuk profil i da lajkuju predsjednika. Ako treba ustajati i noću i pristupiti lajkovanju jer vaši lajkovi moraju biti uvijek i među prvima.

5. Takođe ste obavezni da pošaljete zahtjeve za prijateljstvo svim bliskim ljudima vašeg predsjednika (naročito njegovoj supruzi i djeci, pa čak i njegovom puncu, punici, šurjacima, svasitiki i drugima, koga već ima uostalom). I njih stalno pratiti na “Fejsbuku” i lajkovati.

6. Obavezno pokušajte da predsjednika stranke ili načelnika vrbujete da vam bude kršnjak na vašoj slavi. Nije važno u početku hoće li i oni vas zvati na svoju slavu, važno je da vi “probijete led”.

7. Obavezno na pauzi ići u kafanu gdje odsjeda vaš predsjednik ili načelnik. Ispočetka im plaćati ture pića iz daljine dok vas ne budu primili u društvo.

8. Kad ste u društvu sa svojim predsjednikom ili načelnikom obavezno ga gledajte u oči s tim da vaš izraz očiju bude ponizan i molećiv baš kao u psetanceta kad je gladno. Uostalom to izaziva samilost i pali brate!

9. Obavezno kad ste napravili blizak odnos sa njima žrtvujte jedno 300 KM i ispecite im jagnje negdje u prirodi. Jeste da je to poskupo ali isplatiće vam se – ne zaboravite to!

10. Dobro je takođe “hvatati” svuda sve ružne priče u gradu koje kruže za vašeg presjednika ili načelnika i onda ih obavezno njima nasamo ispričati sa svim detanjima; ko je govorio o njima, šta je govorio o njima, a ako treba tu malo i dodati svoga. Ovu metodu morate stalno upražnjavati i razvijati jer je ona jedna od najefikasnijih za političko napredovanje. Ona je i najvažnija i ključ je vašeg političkog uspona u svim vremenima i svim sistemima – ne zaboravite to!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*