Deset Kotorvarošana smješteno u karantin po dolasku iz inostranstva

U karantin koji je formiran u kotorvaroškom hotelu “Sveti Petar” za smještaj osoba koje krše odluke o kućnoj izolaciji i koje prođu zdravstvene procedure u karantinima na graničnim prelazima i odlukom Republičkog štaba budu upućene u karantine u svojim lokalnim zajednicama smješteno je deset lica.

Oni su sinoć pod policijskom pratnjom stigli iz karantina sa graničnih prelaza u matičnu opštinu.

– Kotorvarošani u karantinu ostaju 14 dana, nakon čega će uz ljekarsko uvjerenje moći da ga napuste i idu kući ukoliko ljekarski nalaz na virus korona bude negativan – navedeno je u saopštenju opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Karantin u hotelu „St. Petar“, koji raspolaže sa oko 80 kreveta, napustio je njegov prvi stanar. Riječ je o Kotorvarošaninu koji je prekršio mjeru kućne izolacije zbog čega je novčano kažnjen i prebačen u karantin.

U Kotor Varošu je pet lica zaraženo virusom korona, a prema podacima opštinskog Štaba za vanredne situacije 234 su u izolaciji, dok je 235 osoba izašlo iz izolacije.

Iz Štaba za vanredne situacije su pozvali građane da ostanu kod kuće i da o mjerama koje se sprovode obavijeste prijatelje, rodbinu i poznanike koji planiraju dolazak iz inostranstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*