“Dermal” želi da gradi vrtić, Vlada najavila pomoć

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je danas da je fabrika obuće “Dermal” iz Kotor Varoša dostigla respektabilnu proizvodnju, navodeći da su mjere koje je kreirala Vlada s ciljem da pomogne ovoj branši omogućile preduzećima da se razviju.

Višković je najavio da će Vlada podržati inicijativu vlasnika i direktora “Dermala” Radenka Bubića da u fabričkom krugu sagradi vrtić kako bi dodatno bili poboljšani uslovi za radnike.

Višković je nakon posjete “Dermalu” izjavio da u ovoj fabrici više od 90 odsto zaposlenih čine žene, da je riječ o mladoj radnoj snazi i da se 90 odsto proizvoda izvozi na evropsko tržište.

– Već je dostignuta solidna prosječna plata u fabrici, imaju zadovoljnu radnu snagu i idu u još veće zapošljavanje. To je ono što Vlada treba da podrži. Treba nam što više ovakvih kompanija i da svi zajedno razvijamo RS – istakao je Višković.

On je istakao da “Dermal” ima i vlastiti restoran u kojem je radnicima svakodnevno na raspolaganju više vrsta jela, ocijenivši da su generalno uslovi za rad kao u jačim evropskim državama.

– Zadovoljstvo je vidjeti ovoliki broj zaposlenih sa perspektivom da bude povećan, te da fabrika ima vlastiti brend u proizvodnji obuće – kaže Višković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*