“Dermal” zapošljava još 100 radnika, rastu i plate

Fabrika obuće “Dermal” iz Kotor Varoša zbog stalnog rast obima poslovanja uveliko planira proširenje proizvodnje u Kneževu gdje bi u ovoj godini moglo biti zaposleno još 100 radnika, a dobre rezultate trebali bi osjetiti i svi zaposleni kojima se smiješi povećanje plate.

– Povećali smo plate u prošloj godini za oko 12 odsto, a ako sve bude kako je planirano i februarska plata biće veća za deset odsto – rekao je direktor i vlasnik “Dermala” Radenko Bubić i dodao da plate isplaćuju redovno i da “Dermal” nema dugovanja ni za doprinose.

Bubić ističe da u pogonu u Kneževu trenutno radi 210 radnika, te da u toj hali nema više prostora za nove ljude, koji su neophodni jer je obim posla iz dana u dan sve veći.

– Plan nam je da, ukoliko budu stečeni uslovi, kupimo prostorije nekadašnjih preduzeća u ovoj opštini koje su zapuštene i ne koristi ih niko godinama. Trenutno nemamo uslova da organizujemo drugu smjenu, nedostaje rukovodećeg kadra, a sa novim prostorijama bi svi radili u prvoj smjeni i uspjevali bi da zadovoljimo sve potrebe kupaca – rekao je Bubić i dodao da je zatražio i pomoć od Vlade RS u vezi sa rješavanjem pitanja prostora kako bi što prije otvorio nova radna mjesta.

Bubić ističe da fabrika u Kneževu posluje u prostoru od oko 1.200 kvadrata, te da im je potrebno bar još 800 kvadrata da bi mogli da rade punom parom.

– Kupci za koje radimo dobro posluju, potražnja za našom obućom je porasla, a gotovo svakodnevno se pregovara i sa novim kupcima. Nedavno smo, nažalost, morali otkazati dva kupca iz Francuske i Italije, jer jednostavno ne stižemo proizvesti onoliko pari obuće koliko je potrebno – istakao je Bubić, naglasivši da je prodaja konstantno u porastu.

Bubić je podsjetio da je u pogonima “Dermala” u Kotor Varošu i Kneževu, gdje dnevno nastaje oko 4.000 pari obuće, lani posao dobilo 140 radnika, te da su prihodi preduzeća porasli za 15 do 20 odsto.

Načelnik Kneževa Goran Borojević kaže da je sa Bubićem pregovarao u vezi sa zemljištem na kojem bi “Dermal” gradio novu halu, ali da će opština izaći u susret i ukoliko ovo preduzeće namjerava da kupi i renovira postojeće objekte.

– I nama je u cilju da na teritoriji opštine posluje takva firma koja širi proizvodnju i zapošljava radnike. To doprinosi i razvoju Kneževa i pomoći ćemo sve što možemo – rekao je Borojević.

“Dermal”, koji uspješno proizvodi obuću već 17. godinu, jedna je od rijetkih fabrika u BiH koja posluje bez kreditnog zaduživanja.

“Dermal” plasira proizvode na tržišta desetak zemalja, a proizvodi čizme za Oružane snage BiH, francusku i englesku vojsku, te namjensku obuću za američke vatrogasce, ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore i radnike “Elektroprivrede RS”, dok su prošle godine potpisali i ugovor sa slovenačkom “Planikom”. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*