“Dermal“ uvodi drugu smjenu i zapošljava nove radnike u Kneževu

Fabrika obuće “Dermal” iz Kotor Varoša planira uvođenje druge smjene u proizvodnom pogonu u Kneževu, gdje bi do kraja godine trebalo da bude zaposleno još najmanje 30 radnika.

Ovo preduzeće, koje već godinama uspješno posluje u Kotor Varošu, prvu proizvodnu liniju u Kneževu pustilo je u rad u septembru prošle godine i do sada su zaposlili 200 radnika.

Direktor i vlasnik “Dermala” Radenko Bubić ističe da su u toku pregovori sa čelnicima Kneževa kako bi fabrika dobila parcelu na kojoj će izgraditi vlastitu halu.

– Radimo u iznajmljenim prostorijama, a ako sve bude teklo po planu, vjerujem da će na proljeće započeti izgradnja objekta, koju ćemo finansirati vlastitim novcem. Otvaranje pogona u Kneževu je bio pravi potez, a uvođenjem druge smjene i otvaranjem novih radnih mjesta, uvjeren sam da ćemo do kraja iduće godine u ovom pogonu imati 400 radnika – rekao je Bubić.

Dodao je da “Dermal” od osnivanja bilježi isključivo rast proizvodnje, ali i zarade, te da je ponosan na sve zaposlene koji svojim radom i trudom doprinose da preduzeće bilježi samo pozitivne rezultate.

– U Kneževu dnevno proizvedemo oko 750 pari obuće za jednu njemačku firmu. Riječ je o patikama koje namjenski kupuju policajci i vojnici za slobodno vrijeme, a koji inače nose i radnu obuću ovog brenda – rekao je Bubić.

Istakao je da su i promet i dobit ovog preduzeća od početka ove godine porasli za oko deset odsto u odnosu na isti period lani.

Fabrika obuće “Dermal”, koja uspješno proizvodi obuću već 16 godina, jedna je od rijetkih u BiH koja posluje bez kreditnog zaduživanja. “Dermal” plasira proizvode na tržišta desetak zemalja, a osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, Oružane snage BiH i za radnike “Elektroprivrede RS”, a nedavno su potpisali ugovor i sa slovenačkom “Planikom”.

“Dermal” je prije nekoliko mjeseci kupio i dva objekta nekadašnje fabrike “Proleks” u Kotor Varošu.

– Saniramo te prostorije i planiramo u jednom objektu površine oko 2.000 kvadrata proširiti proizvodnju, dok će u drugom biti veliki svečani salon – rekao je Bubić. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*