“Dermal” raste zahvaljujući poslovnoj viziji

Fabrika obuće “Dermal” Kotor Varoš veliki je resurs ne samo ove lokalne zajednice, nego i RS, izjavila je predsjednika RS Željka Cvijanović tokom posjete ovom preduzeću.

Prema njenim riječima, riječ je o poslodavcu koji zna svoj posao, izvršava obaveze prema radnicima i državi i ima viziju.

– Ovaj poslodavac je prateći tu viziju uspio da napravi kompleks u Kotor Varošu i da proširi svoj posao i na opštinu Kneževo. Zahvalna sam im jer RS bez ovakvih ljudi i ovakvih firmi ne može ni da opstane, ni da funkcioniše – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da se u ovoj fabrici poštuju sve epidemiloške mjere kako bi radnici bili što je moguće više zaštićeni.

– Dobra okolnost je što ovdje nije prestajala proizvodnja tokom epidemije virusa korona i što se proces rada odvijao i tokom složenih situacija – napomenula je Cvijanovićeva.

Ona je navela da uvijek pruža podršku dobro uređenom i uspješnom kolektivu, koji mnogo znači radnicima i svima u RS.

Direktor i vlasnik Fabrike obuće “Dermal” Radenko Bubić istakao je da  u Kotor Varošu zapošljavaju 830, a u Kneževu 300 radnika.

– U ovo teško vrijeme epidemije borili smo se da ne prekinemo proizvodnju i čak smo od marta do početka avgusta zaposlili novih 200 radnika – rekao je Bubić.

On je dodao da je epidemija ipak ostavila posljedice na ovo, kao i na sva druga preduzeća u RS.

– Imali smo i zaraženih radnika i mnogo njih u izolaciji zbog čega nam je pomoć Vlade bila od ogromnog značaja – naveo je Bubić.

Vlasnik “Dermala” je podsjetio da je ovo preduzeće u avgustu otvorilo novi pogon u Kotor Varošu površine 2.000 metara kvadratnih, te da je u toku gradnja pogona u Kneževu na 3.000 kadrata.

– U Kneževu smo u završnoj fazi izgradnje i očekujemo da ćemo u novembru početi proizvodnju u novom pogonu, gdje od Nove godine planiramo i otvaranje još 50 ili 60 radnih mjesta – rekao je Bubić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*