„Dermal“ raste i u krizi, dvije hale niču u Kotor Varošu i Kneževu

Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević posjetio je danas pogone Fabrike obuće “Dermal” u Kotor Varošu i tom prilikom istakao da je ova fabrika pokazala odgovornost jer je održala proces rada i tokom epidemije virusa korona.

– Osim činjenice da nisu prekidali proizvodnju, za svaku pohvalu je i podatak da su povećali broj radnika u pogonima u Kotor Varošu i Kneževu, čime su poslali jasnu poruku i drugim privrednim subjektima u pogledu opstanka na tržištu – naglasio je Petričević.

On kaže da obilaskom fabrika iz prerađivačke industrije želi da se uvjeri kako su privrednici izvršili reorganizaciju posla i prilagodili se uslovima u vanrednim okolnostima.

– Strateško opredjeljenje Vlade je očuvanje svakog radnog mjesta i nastavak poslovanja privrednih subjekata i zato je kreirala mjere pomoći i podrške privredi – kaže Petričević.

“Dermal” zapošljava više od 1.000 radnika u proizvodnim pogonima u Kotor Varošu i Kneževu.

– U vrijeme epidemije radili smo u otežanim uslovima, ali nije bilo problema tehničke prirode jer smo imali dovoljno repromaterijala – istakao je vlasnik i direktor “Dermala” Radenko Bubić.

On je zahvalio Petričeviću za pruženu podršku, te najavio nove poslovne planove.

– Uz konstantno povećanje broja zaposlenih u ovoj godini planiramo proširiti proizvodnju u Kneževu, gdje se gradi nova proizvodna hala na 3.000 metara kvadratnih, a u Kotor Varošu ćemo novu halu završiti do kraja avgusta i u svaku ćemo zaposliti po 100 novih radnika – naveo je Bubić i dodao da za inostrana tržišta imaju ugovorene poslove u naredne četiri godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*