“Dermal” primjer uspješnog preduzeća u RS

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović istakla je danas prilikom posjete fabrici obuće “Dermal” u Kotor Varošu da je to uspješna firma u kojoj je zaposleno 800 radnika, što je potvrda da je u RS poboljšana privredna i ekonomska situacija.

Cvijanovićeva  je razgovorom sa rukovodstvom “Dermala” počela posjetu opštini Kotor Varošu, a u njenom društvu bio je i ministar finansija RS Zoran Tegeltija.

– Vladine mjere koje su uvedene u vrijeme krize daju rezultate u oblasti kože, obuće i tekstila. Zadovoljstvo je vidjeti da ovaj kolektiv, kao i ostale fabrike u Kotor Varošu, doprinose zapošljavanju i da je ova opština uspjela da nezaposlenost spusti na prijeratni nivo – istakla je Cvijanovićeva.

Direktor I vlasnik “Dermala” Radenko Bubić obavijestio je Cvijanovićevu da preduzeće od osnivanja bilježi stalni rast broja zaposlenih i da konstantno proširuje proizvodne kapacitete. Trenutno zapošljavaju 800 radnika u dva pogona – u Kotor Varošu 600 i u Kneževu još 200.

– Na iniostrano tržište plasiramo 80 odsto proizvodnje. Izvozimo u Njemačku, Austriju, Francusku, Italiju, Slovačku i sve zemlje bivše Jugoslavije. Dnevno proizvodimo četiri i po hiljade pari obuće – istakao je Bubić i dodao da je u toku priprema za puštanje u pogon još jedne proizvodne hale u Kotor Varošu.

Cvijanovićeva je razgovarala i sa rukovodstvom opštine, a posjetu će okončati sastankom sa predstavnicima koalicije u ovoj lokalnoj zajednici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*