“Dermal” počeo proizvodnju u novoj hali

Fabrika obuće “Dermal” Kotor Varoš počela je sa proizvodnjom obuće u novoj hali u Kneževu u koju je investirano dva miliona KM.

Riječ je o objektu koji se prostire na površini od 3.200 metara kvadratnih i u kojem je zaposleno 300 radnika.

– Sredinom godine smo kupili zemljište, a krajem jula počela je izgradnja novog proizvodnog pogona. Sa početkom proizvodnje modne i namjenske obuće u ovoj hali otvorili smo novo poglavlje u istoriji naše kompanije – rekao je vlasnik i direktor “Dermala” Radenko Bubić.

Prema njegovim riječima, u protekle tri godine, koliko “Dermal” posluje u Kneževu, u kontinuitetu su širili proizvodne kapacitete i povećavali broj zaposlenih, što se pokazalo kao dobar poslovni potez.

– Nedostajalo nam je radne snage, a u Kneževu je bila potreba za zapošljavanjem. Proizvodnju smo pokrenuli sa radnom snagom bez iskustva u proizvodnji obuće, ali riječ je o vrijednim i odgovornim radnicima koji su se za vrlo kratko vrijeme obučili i znanje prenosili na novoprimljene – naglasio je Bubić.

On je istakao da za ovako brz razvoj i rast “Dermala” najveće zasluge pripadaju vrijednim i odgovornim radnicima.

– Zahvalni smo i lokalnim vlastima, a posebno načelniku Kneževa Goranu Borojeviću za dobru saradnju i podršku prilikom pokretanja proizvodnje i širenja kapaciteta našeg preduzeća u ovoj lokalnoj zajednici – rekao je Bubić.

“Dermal” proizvodi namjensku i modnu obuću, a većina proizvodnje namijenjena je za inostrano tržište. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*