“Dermal” planira da zaposli još 150 radnika, rastu i plate

Fabrika obuće “Dermal”, koja trenutno ima 500 zaposlenih, izgradnjom nove hale proširila je proizvodne kapacitete i planira zapošljavanje novih 150 radnika.

Direktor i vlasnik fabrike Radenko Bubić kaže da je u izgradnju novog proizvodnog pogona koji se prostire na 2.200 metara kvadratnih i u novu opremu uloženo 2,5 miliona KM.

– Riječ je o vlastitim sredstvima koje smo usmjerili u povećanje obima proizvodnje, jer smo izvozno orijentisani i proizvode plasiramo na tržišta deset evropskih zemalja – rekao je Bubić.

Konstantna ulaganja u nabavku nove opreme daju rezultate, postignuta je njemačka produktivnost, što se odrazilo na plate zaposlenih, koje se srazmjerno ulaganjima povećavaju na godišnjem nivou za 20 odsto.

– Naš cilj je da se i dalje širi ponuda, ali i unapređuje uspješna saradnja sa dobavljačima i partnerima. U prošloj godini smo, zahvaljujući konstantnom ulaganju i proširenju proizvodnih pogona, povećali izvoz gotovih proizvoda za 30 odsto, a trend povećanja obima proizvodnje i ukupne realizacije poslova očekujemo i ove godine – kaže Bubić.

Osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, “Dermal” proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore i za radnike “Elektroprivrede RS”, a nedavno je potpisan i ugovor sa slovenačkom “Alpinom” za izradu modne obuće i obuće za planinarenje.

“Dermal” će u petak svečano obilježiti 15 godina postojanja, uspješnog rada i razvoja, a tim povodom  biće otvoren novi proizvodni pogon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*