“Dermal” na krizu odgovorio zapošljavanjem i novim pogonom

Preduzeće “Dermal” iz Kotor Varoša primjer je mnogima u RS kako se opstaje na domaćem i evropskom tržištu i istovremeno povećava obim proizvodnje i broj zaposlenih, rekao je predsjednik Vlade RS Radovan Višković prilikom posjete novom proizvodnom pogonu ove kotorvaroške fabrike obuće.

U novom proizvodnom pogonu površine 2.000 metara kvadratnih radnici proizvode visokokvalitetnu namjensku obuću za vodećeg svjetskog proizvođača “Hajks” iz Njemačke.

– Ova porodična kompanija se ubraja u red velikih privrednih subjekata u RS, imaju 1.080 zaposlenih u Kotor Varošu i Kneževu i Vlada će im biti servis i na usluzi da bi im olakšali proizvodnju, jer jedino tako možemo razvijati RS – naglasio je Višković.

On je dodao da je “Dermal” jedna od rijetkih kompanija koja se nije obraćala za pomoć institucijama RS u doba epidemije virusa korona.

– Sve su uradili u vlastitoj režiji. Posebno me raduje podatak da su u vrijeme epidemije virusa korona zaposlili više od 200 radnika i otvorili nove proizvodne pogone, što je za svaku pohvalu. Njihov mjesečni fond plata je više od milion KM i to nije lako izdržati, rade za svjetske brendove, snabdijevaju policiju i vojsku evropskih zemalja, zato su opstali i zato se razvijaju – rekao je Višković i poželio “Dermalu” uspješan rad. 

Zamjenik direktora “Dermala” Stefan Bubić zahvalio je Viškoviću na podršci i rekao da je nova hala povezala dva postojeća “Dermalova” proizvodna pogona.

– Sada smo dobili uvezan proizvodni kompleks površine 7.000 metara kvadratnih. Napravili smo tehnološku reorganizaciju, poboljšali uslove rada i stvorili uslove za novo povećanje obima proizvodnje – naglasio je Bubić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan naglasio je da opština ima odličnu saradnju sa “Dermalom”.

– Zahvaljujući “Dermalu” naša lokalna zajednica spada u red opština sa najmanjom stopom nezaposlenosti i uvijek će imati našu punu podršku – poručio je Sakan.

“Dermal” u Kotor Varošu zapošljava 800 radnika i posjeduje 15.000 metara kvadratnih proizvodnih pogona. Osim izrade vlastitih proizvoda, veliki dio kapaciteta koristi za uslužno poslovanje, a riječ je o izradi gotove i polugotove obuće za inostrane partnere. Dnevno izrađuje oko 1.000 pari obuće modnog programa i 4.000 pari namjenske zaštitne obuće koju plasira i na mnoga tržišta u Evropi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*