“Dermal” i “Sim tehnik” investitori za ponos za

Generalni konzul Hrvatske u Banjaluci Zoran Piličić posjetio je danas fabrike mašinskih proizvoda “Sim tehnik” i obuće “Dermal” koje zapošljavaju 1.400 radnika i najuspješniji su domaći investitori u mašinskoj i obućarskoj industriji u Kotor Varošu.

– Velika je stvar opstati u vrijeme pandemije virusa korona, a raduje činjenica da radnici nisu otpuštani, nego se u kontinuitetu radi na zapošljavanju i stvaranju boljih uslova za rad – rekao je Piličić, izrazivši zadovoljstvo zbog toga što se u ovim fabrikama radi po evropskim standardima i da su one izvozno orijentisane.

Piličić je rekao da je jednako zadovoljan i što je na području opštine Kotor Varoš u protekle dvije godine uloženo 2,6 miliona KM zahvaljujući programu Regionalnog stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica i Projektu rekonstrukcije stambenog fonda.

– Nastojaćemo da realizujemo nove projekte za povratnike i interno raseljene ljude svih nacionalnosti jer je Kotor Varoš opština sa najmanjom stopom nezaposlenosti i kao takva je privlačna za život – istakao je Piličić i dodao da će kao rođeni Kotorvarošanin nastojati da unaprijedi saradnju sa opštinom Kotor Varoš.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je saradnja sa predstavnicima hrvatskog naroda na visokom nivou i da je neophodno zajedničkim snagama rješavati životne probleme.

– Nastojimo stvarati jednake uslove za kvalitetan život i naša obaveza je da pružimo pomoć u realizaciji projekata koji će dodatno podstaći građane na još veću participaciju u društvenim procesima – rekao je Sakan.

On je izrazio nadu da će uspješna saradnja sa Konzulatom Hrvatske u Banjaluci biti nastavljena i poboljšana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*