“Dermal” gradi novu proizvodnu halu

Fabrika obuće “Dermal” u odmakloj je fazi gradnje nove proizvodne hale površine 2.000 kvadratnih metara u krugu preduzeća u Kotor Varošu.

Direktor i vlasnik “Dermala” Radenko Bubić rekao je za “Moj Kotor Varoš” da je završetak izgradnje planiran za kraj avgusta.

– Nova hala će služiti proširenju kapaciteta u prozvodnji namjenske obuće za “HAIX” koji je vodeći evrpski brend kada je riječ o toj vrsti obuće. Za “HAIX” u pogonima “Dermala” već proizvodimo 2.300 pari obuće dnevno. Ovu obuću nosi policija, vatrogasci i vojska većine evropskih zemalja – istakao je Bubić.

Nova velika investicija značiće i otvaranje novih radnih mjesta u “Dermalu”. Najveća domaća fabrika u Kotor Varošu trenutno zapošljava 1.080 radnika od čega 795 u Kotor Varošu i 285 u Kneževu. Samo u ovoj godini zaposlena su 204 nova radnika. 

U posljednja tri mjeseca u “Dermalu” je popunjeno 230 novih prijava za posao, a značajan dio zainteresovanih za posao je već počeo da radi.

“Dermal” u svojim prozvodnim pogonima dnevno proizvede ukupno oko 5.000 pari obuće. Njegovi najveći parneri i kupci su poznati brendovi “HAIX” i “MEINDL” u namjenskoj obući i obući za rekreaciju i brendovi “GABOR” i “PAUL GREEN” u ženskoj modnoj obući.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*