Delegacija iz Hrvatske stiže u Kotor Varoš sa novim projektima pomoći

Visoka delegacija iz Hrvatske posjetiće sutra Kotor Varoš, a glavne teme razgovora biće poboljšanje putne infrastrukture prema naseljima u kojima žive hrvatski povratnici.

U zvaničnu posjetu Kotor Varošu stižu državni sekretar za pomoć Hrvatima koji se nalaze van Hrvatske Zvonko Milas, generalni konzul Hrvatske u Banjaluci Zlatko Kramarić i savjetnik u Kancelariji državnog sekretara Žana Ćorić.

Oni će posjetiti Župni ured i sastati se sa odbornicima iz reda hrvatskog naroda u Skupštini opštine Kotor Varoš, načelnikom opštine Zdenkom Sakanom, a posjetiće i fabriku “Sim tehnik” koju su osnovali hrvatski povratnici u Zabrđe.

Koordinator između opštine Kotor Varoš i Ministarstva za izbjegla i raseljena lica RS i opštinski stručni saradnik za rad sa povratnicima u opstinu Kotor Varos Dragan Juričević kaže za MKV da je drugi značajan projekat ove godine koji će realizovati Kancelarija državnog sekretara za pomoć Hrvatima koji se nalaze van Hrvatske.

– Ovo je nastavak pomoći opštini Kotor Varos i građanima koji se vraćaju na svoja ognjišta. Pocetkom godine obezbijeđena su sredstva za asfaltiranje dijela puta koji zaseok Topalovići spaja sa magistralnim putem Banjaluka-Teslić u Zabrđu. Razgovori i koordinacija sa raznim nivoima vlasti mogu donijeti samo pozitivne stvari u našu opstinu i stoga i sutrašnja posjeta delegacije iz Hrvatske bi trebalo da završi zaključcima iz kojih ce proizaći sanacija i asfaltiranje putnih pravaca koji su u veoma lošem stanju – istakao je Juričević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*