Darko Momić Čkalja: Prosječan bilten MUP-a RS

Na području Republike Srpske, 16. 05. 2018. godine evidentirano je ukupno 26 krivičnih djela, a pripadnici MUP-a RS preduzeli su sljedeće aktivnosti:

Policijski službenici Uprave za borbu protiv unutrašnjih neprijatelja u Ulici Džordža Soroša zaplijenili su 16 kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Rezultat ove uspješne akcije je novi rebalans budžeta kojim će se obezbijediti dodatna sredstva za nove zasade indijske konoplje čijom preradom se bavi posebna jedinica unutar MUP-a RS.

Policijski službenici Policijske stanice Srbac obavili su razgovor sa migrantima koji su zatečeni na autobuskoj stanici u Srpcu na adresi Žrtava pravosuđa bb. Migranti su stigli u Srbac u ranim jutarnjim časovima, ali niko ih nije primijetio do 16:50 časova dok se Srpčani nisu vratili iz Banjaluke s posla.

Policijski službenici PU Banjaluka utvrdili su identitet jednog lica koje je 12. maja palo u komu u Ulici haških advokata nakon učešća na Banjalučkom polumaratonu. Riječ je o Krstanu S. koji se srušio poslije pređenih 19 koraka i koji se uspješno oporavlja.

Policijski službenici PS Centar pred zgradom konzulata Republike Slovenije u Ulici tražilaca azila bb u ranim jutarnjiim časovima obavili su ugodan razgovor sa vladikom Grigorijem koji je neprimjetno stajao u redu za dobijanje vize za tranzit do Frankfurta. Tom prilikom, policajci su umjesto episkopskog blagoslova od Grigorija dobili autogram.

Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja PU Banjaluka ustanovili su da vlasnici zlatnog retrivera sa inicijalima M. T. neće naplaćivati nikakve kazne i da može nesmetano da ide kući pokraj naplatnih kućica u mjestu Glamočani. Saobraćajni policajci su istoga dana podnijeli zvaničnu inicijativu da se u BiH uvede nova novčanica u apoenu od 35 KM.

Policijska stanica Šipovo Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv N. N. lica zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo “nezakonit lov”. Nakon što je utvrđen identitet osumnjičenog i ustanovljeno da je riječ o licu D. L. (1968), visokopozicioniranom, tj. najviše pozicioniranom funkcioneru MUP-a, tužilac je izvještaj odbacio uz obrazloženje „puška je zakočena“.

Policijskoj stanici Kotor Varoš prijavljeno da je izvršena provala u menzu Skupštine opštine Kotor Varoš. Pripadnici ove PS su obavili uviđaj i ustanovili da je ukraden regulacioni plan „Topolje 1“. Daljim operativnim mjerama i radnjama je utvrđeno da je nestanak regulacionog plana rezultat udruženog zločinačkog poduhvala u kojem je učestvovalo ukupno 25 lica čiji identitet je poznat Skupštini opštine. Policijskoj stanici Kotor Varoš prijavljeno je i da je na ulasku u ovu opštinu iz pravca Banjaluke u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta „Kod brente“ preko noći izmješten dalekovod, a za počiniocima ovog (ne)djela se traga.

U sjedištu Narodne skupštine RS u Ulici Nedeljka Čubrilovića-Neimara evidentirano je jedno višestruko silovanje budžeta, četiri teške tjelesne povrede budžeta, dvije razbojničke krađe replika i dvije teške krađe amandmana. U istom periodu evidentirano je bezobzirno ponašanje pojedinih poslanika prema konobarima u skupštinskom restoranu, kao i učestalo sprečavanje skupštinskog obezbjeđenja u vršenju dužnosti.

STOP.

Darko Momić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*