Danijela Kostić ostaje direktorica Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”

Dosadašnja direktorica Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Kotor Varoš Danijela Kostić dobila je novi četvorogodišnji mandat.

Kostićeva je poslije sprovedene konkursne procedure dobila ubjedljivu podršku Školskog odbora, koji je glasao o kandidatima za direktorsku poziciju, a zatim i saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture RS. Svoju prethodnu odluku Školski odbor je danas potvrdio jednoglasno i povjerio Kostićevoj novi mandat.

Kostićeva je u prvoj reakciji poslije odluke Školskog odbora rekla za MKV da je veoma zadovoljna reizborom.

– To je direktni pokazatelj da je sav moj rad prepoznat i nagrađen, a u isto vrijeme nameće se i odgovornost da u budućnosti nadmašim dosadašnje rezultate i budem još produktivnija kako bi nastavili trend poboljšanja uslova za rad i učenje i osavramenjavanja škole. Biti direktor velika je odgovornost, ali izazov koji zahtijeva konstantno usavršavanje i praćenje trendova u modernizaciji obrazovanja – istakla je Kostićeva.

Za vrijeme njnog prethodnog mandata Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” je doživio niz promjena usmjerenih ka stvaranju boljih uslova i za učenike i za nastavno osoblje.

– Urađeno je mnogo toga i to je najbolji pokazatelj da je moj rad išao u pravom smjeru. Investirano je u sanaciju krova, izmjenjena je unutrašnja i vanjska stolarija, urađena fasada i zamijenjen učionički namještaj. Opremili smo specijalizovane kabinete hemije, fizike, informatike i stručnih predmeta tako da je naša škola postala reprezentativan objekat u gradu u koji je putem donacija i projekata uložena znatna suma novca. Zahvaljujem se na reizboru i svim ljudima koji su učestvovali u ovom procesu – rekla je Kostićeva.

Na konkurs za direktora Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” stiglo je šest prijava. Osim Kostićeve prijavili su se i pedagog u Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” Ilija Lujić i profesor srpskog jezika i književnosti u toj ustanovi Nebojša Bubić. U trci za direktora bila je i profesorica srpskog jezika i književnosti Slobodanka Kalamanda, koja predaje u Osnovnoj školi “Petar Kočić” i Šipragama, jedna Banjalučanka, te bivši oficir Vojske RS Vojislav Kršić za kojeg je utvrđeno da ne ispunjava uslove. Kostićeva je dobila pet glasova članova Školskog odbora, a jedan glas je pripao Kalamandi.

1 Comment

  1. Čestitam!
    Dosadio mi je tetak agitujuci i hvaleči direktoricu!
    Ja kažem prava osoba i za veću funkciju!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*