Danijela Kostić ostaje direktorica Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”

Danijela Kostić dobila je novi direktorski mandat u Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” Kotor Varoš na čijem čelu je već niz godina.

Odluku o imenovanju Kostićeve, kojoj je prethodno istekao mandat zbog čega je i raspisan konkurs za izbor direktora, donijela je Vlada RS. Konkurs je krajem prošle godine raspisao Školski odbor Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”. Osim Kostićeve za mjesto direktora konkurisali su i Vesna Panić i Slobodan Berak.

Školski odbor je nakon završetka konkursne procedure dostavio dokumentaciju za sva tri kandidata ministru prosvjete i kulture RS Nataliji Trivić. Ona je predložila Vladi da za direktora kotorvaroške obrazovne ustanove bude imenovana Kostićeva. Prijedlog je prihvaćen čime je Kostićevoj ponovo ukazano povjerenje da bude na čelu Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Kotor Varoš.

– Zahvaljujem resornom ministru i Vladi na ukazanom povjerenju i što su vrednovali moj dosadašnji rad. Velika je odgovornost biti na čelu ove ustanove, ali i profesionalni izazov. Nastaviću da radim u najboljem interesu naših učenika i stvaram još bolje uslove đacima za učenje, a nastavnom osoblju za rad. Već mjesecima radimo u potpuno novom okruženju, ali smo i u vanrednim okolnostima pokazali spremnost za prilagođavanje i učenje na potpuno novi način, a da učenici ne ispaštaju. Nadam se da ćemo se što prije vratiti u normalne tokove i ostvarivati svi zajedno još bolje rezultate – rekla je Kostićeva za “Moj Kotor Varoš”.

U odluci Vlade RS navedeno je da mandat direktora Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Kotor Varoš traje četiri godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*