Dame sa tri trofeja napuštaju Kotor Varoš

Tri trofeja ponijele su učesnice petog izdanja lovne i turističke manifestacije “Damski lov na vuka” koja je danas završena u Kotor Varošu.

Manifestacija koju zajednički organizuju Turistička organizacija Kotor Varoš i tri kotorvaroška lovačka udruženja okupila je u petak tridesetak žena lovaca iz šest zemalja, a vikend je bio rezervisan za lov.

Za razliku od jučerašnjeg dana kada dame u pratnji kolega nisu ušle u trag vuku i vratile se u bazu bez odstrela, završnica u kojoj je osim vuka na nišanu bila i divlja svinja rezultirala je trofejima. Odstrijeljene su tri divlje svinje što je bilo dovoljno da manifestacija ia sa trofejne strane bude ocijenjena uspješnom.

– Dame se sa trofejima vraćaju kući i drago nam je zbog njih da je posljednji dan i sa tog aspekta bio uspješan. Lov nije samo odstrel i zato uspjeh ove manifestacije ne možemo ni mjeriti samo kroz taj segment. “Damski lov na vuka” je uspio samim brojem okupljenih lovaca, a posebno smo zadovoljni što smo mali jubilej manifestacije proslavili i osnivanjem Damskog lovačkog kluba pri Lovačkom savezu RS – rekao je za “Moj Kotor Varoš” predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” Kotor Varoš Nedeljko Glamočak.

Na kraju manifestacije zadovoljan je bio i direktor Turističke organizacije Kotor Varoš Miodrag Petrović.

– Manifestaciji je ponovo vraćen stari sjaj i veliki broj učesnika, što nas posebno raduje. Utisci gostiju potvrđuju da je Kotor Varoš bio dobar domaćin i uvjereni smo da će i sljedeće godine vratiti u naš grad kojeg odlikuje veliki potencijal u lovnom turizmu – rekao je Petrović za MKV.

Veliki doprinos u organizaciji “Damskog lova na vuka” dala su i preostala dva kotorvaroška lovačka udruženja – “Borčići” Šiprage i “Jelovka” Maslovare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*