Daliborka Kerezović druga karika DNS-a banjalučke regije

Daliborka Kerezović iz Kotor Varoša izabrana je za potpredsjednika Regionalnog odbora DNS-a Banjaluka, dok je za predsjednika imenovan Željko Dubravac iz Čelinca.

Kerezovićeva je i predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Kotor Varoš, a donedavno je bila i direktorica Šumskog gazdinstva “Vrbanja”. Sa te pozicije je smijenjena pod optužbama da na opštim izborima održanim u oktobru prošle godine nije podržala zajedničke kandidate koalicije SNSD-DNS-SP za najvažnije pojedinačne funkcije i tako postala prva žrtva slučaja “Mangupi”.

Generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić poručio da je da je ta politička partija konsolidovla svoje redove i da je nakon političkih turbulencija postala snažnija nego što je to nekada bilo.

– Posljednji politički skupovi DNS-a, uključujući i predstojeću Izbornu skupštinu DNS-a Banjaluka, predstavljaju dokaz snage i veličine partije na političkom nebu RS – rekao je Rodić.

DNS se suočio sa cijepanjem koje je rezultiralo formiranjem nove političke partije Demokratski savez – Demos na čijem je čelu Nedeljko Čubrilović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*