Cvijanoviću 14 godina zatvora za ubistvo u Šipragama

Dragiša Cvijanović osuđen je danas na 14 godina zatvora za ubistvo rođaka Radoslava Cvijanovića u Šipragama kod Kotor Varoša.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci kojim je predsjedavao Pane Gavrić iz Kotor Varoša osudilo je Cvijanovića zbog ubistva i nedozvoljenog posjedovanja oružja. Za ubistvo mu je izrečena kazna od 13 i po godina, a za nedozvoljeno posjedovanje oružja šest mjeseci zatvora, pa mu je dosuđena jedinstvena kazna od 14 godina.

Cvijanović je na posljednjem ročištu kroz suze priznao ubistvo i iskazao kajanje.

– To sam napravio i kajem se. Pokojni Raca me izazvao i učinio sam to iz straha. Ubio sam njega, ali na neki način i sebe – kazao je Cvijanović.

Njegovo priznanje prihvatilo je sudsko vijeće čime je stavljena tačka na suđenje.

Prema optužnici Dragiša je rođaka Radoslava usmrtio hicem iz pištolja 1. juna prošle godine ispred kafane “Letnikovac” u Šipragama, a u vrijeme zločina bio je pijan i u krvi je imao oko promil alkohola.

Njih dvojica su se posvađali u kafani i izašli ispred, gdje je pokušao da ih razdvoji T. D. Međutim, Dragiša se izmakao iza njega, te iz pištolja pucao na Radoslava, pogodivši ga u desnu ruku i grudni koš. Radoslav je pao, a Dragiša mu je prišao i ispalio metak u leđa i pobjegao. Radoslav je tada davao znakove života, ali je preminuo u Domu zdravlja Kotor Varoš.

Tokom suđenja svjedoci su ispričali da su se Dragiša i Radoslav Cvijanović svađali nekoliko časova prije ubistva pred prodavnicom “Žana” u Šipragama.

– Sjedio sam ispred prodavnice kada je naišao Dragiša i pitao Racu da mu plati pivo, a on nije htio. Ubrzo su se porječkali, a Dragiša je govorio Raci da mu nije platio neku dnevnicu, te mu opsovao majku. Raca ga je tada uhvatio za grudi i udario više puta. Dragiša se nekako oteo i otišao kući govoreći: “Sačekaj, sada ćeš vidjeti” – ispričao je svjedok Ranko Traljić.

Tužilac Tatjana Ninković je kazala da je psihijatrijskim vještačenjem optuženog utvrđeno da je u vrijeme ubistva bio u stanju jake razdraženosti i smanjene uračunjivosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*