Čubrilović: DNS u Kotor Varošu već spreman za izbore

Zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je da će stranka samostalno izaći na opšte izbore za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH i da u banjalučkoj izbornoj jedinici očekuje najbolji rezultat od osnivanja DNS-a.

Čubrilović je o pripremama za izbore razgovarao sa predsjednicima opštinskih odbora stranke iz banjalučke regije među kojima je bila i predsjednica kotorvaroškog DNS-a Daliborka Kerezović.

– Stanje u opštinskim organizacijama DNS-a na području banjalučke regije je na zavidnom nivou i DNS je u kadrovskom i organizacionom smislu potpuno spreman za izbore. U banjalučkoj izbornoj jedinici očekujemo najbolji rezulat od osnivanja DNS-a i dva direktna mandata za Narodnu skupštinu RS – rekao je Čubrilović.

On je istakao da DNS na nivou RS očekuje više od 100.000 glasova i 12 do 15 poslanika u Narodnoj skupštini RS.

– Uvjereni smo da će DNS nakon oktobra biti nezaobilazan politički faktor i da nijedan strateški proces u RS neće moći biti otvoren bez saglasnosti DNS-a. Ankete koje su vršene u zadnja tri mjeseca govore o tendenciji rasta DNS-a u cijeloj RS i realno je očekivati da se DNS, nakon opštih izbora u oktobru pozicionira kao druga po snazi politička partija u RS – rekao je Čubrilović i dodao da će zvanični razgovori o kandidatima za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH u okviru DNS-a i sa koalicionim partnerima početi u martu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*