Članovi biračkih odbora na referendumu i izborima ostali kratkih rukava

Članovi biračkih odbora u Kotor Varošu koji su brinuli za regularnost glasanja na referendumu o Danu RS i lokalnih izbora još nisu dobili naknade.

Iako je od referenduma prošlo već više od dva mjeseca, a uskoro će to biti slučaj i sa lokalnim izborima, novčane obaveze još nisu izmirene. Naknade članovima biračkih odbora na referendumu treba da isplati Vlada RS, a za lokalne izbore opština Kotor Varoš. Iako su sve lokalne zajednice prije izbora bile dužne da obezbijede novac u budžetu za njihovo nesmetano sprovođenje još nisu izmirene sve obaveze u vezi sa izbornim procesom.

– Čekamo da nam Vlada RS u skladu sa svojom odlukom prebaci sredstva za isplatu članova biračkih odbora koji su bili angažovani 25. septembra na referendumu i da zajedno isplatimo i naknade za rad u biračkim odborima članovima za lokalne izbore – rekli su u Odjeljenju za finansije u opštini Kotor Varoš i dodali da naknada za rad članovima biračkih odbora mora biti isplaćena i da će to biti učinjeno najkasnije do kraja tekuće godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*