Čitaoce čeka mnoštvo novih sjajnih naslova u Narodnoj biblioteci

Narodna biblioteka Kotor Varoš nabavila je na nedavno održanom Međunarodnom sajmu knjiga u Banjaluci 157 novih knjiga i od danas su na raspolaganju čitaocima.

Jedan od interesantnijih naslova je “Pesma Maora” Sare Lark, a radi se o drugom dijelu veličanstvene sage o Novom Zelandu.

– Nabavili smo i djelo dobitnika Nobelove nagrade za književnost za 2010. godinu Marija Vargasa Ljosa ” Pet uglova”, koje opisuje Peru dvadesetih godina prošlog vijeka, gdje vladaju nasilje, beskrajna korumpiranost vlade Alberta Fuhimorija i senzacionalističko novinarstvo – kaže direktorica Narodne biblioteke Bojana Vasić.

Ljubitelje trilera očekuju “Odani” i “Drži se” Harlana Kobena, “Oklopno srce” Jua Nesbea, “Stari grobovi” i “Detektivska torba” Tonija Parsonsa, “Zov iz groba” Sajmona Beketa, “Lice bez imena” Sidnija Šeldona, “Trbosjek” Isabel Aljende i mnoga druga djela.

– Nabavili smo i veliki broj djela domaćih autora kao što su “Profesori smrti” Dejana Lučića, “Preko praga” vladike Grigorija, “Vidovdan: sudnji dan” Dejana Stojiljkovića, “Pink Panter” Olivere Ćirković, “U vortexu ostvarenih želja” Ane Bučević, “Drvo života” Kristine Kovač, “Seti se naše ljubavi” Vesne Dedić – navela je Vasićeva.

Prema njenim riječima, posebnu pažnju zaslužuju romani koji su napisani po istinitim događajima.

– To su naslovi “Ubiti Leonarda da Vinčija” Kristijnana Galvesa, “Lion: dugi povratak kući”, Saru Brirli, “Noći u haremu”, Džilijan Loren i “Poslednja Geteova ljubav” Martina Valzera. Od domaćih autora tu je “Bio sam Titov špijun” Dragiše Ivelje, koji svako od nas treba da pročita – kazala je Vasićeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*