Bugarska donirala 28.000 KM za kotorvaroški vrtić

Ambasada Bugarske u BiH donirala je 28.000 KM za nabavku namještaja u vrtiću “Larisa Šugić” u Kotor Varošu.

Novac je obezbijeđen u okviru programa “Obrazovanje za najmlađe”, a sporazum o dodjeli nepovratne pomoći potpisan je između Ministarstva inostranih poslova Bugarske i opštine Kotor Varoš, dok je rok za realizaciju projekta osam mjeseci.

Na današnjem sastanku u kabinetu načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana dogovoreno je da što prije počne realizacija projekta. Sakan je istakao da je ovo vrlo značajna donacija koja će podići kvalitet obrazovanja najmlađih Kotorvarošana. 

– Polovina iznosa je uplaćena, a drugi dio će biti na računu za posebne namjene po odobrenju finansijskog i narativnog izvještaja od strane donatora. Uskoro ćemo započeti postupak javnih nabavki kako bi što prije opremili vrtić – istakao je Sakan.

Projektom je predviđeno da budu nabavljeni garderoberi, police za igračke i obuću, didaktički setovi namještaja, predškolske stolice, stolovi i dječiji kreveti.

Direktor kotorvaroškog vrtića Mladen Tepić ističe da su pojedini dijelovi namještaja u vrtiću dotrajali i potencijalno opasni za boravak djece.

– Trenutno imamo 215 djece koji su korisnici vrtića, od toga 159 u redovnim vrtićkim grupama i 56 djece u programu pripreme pred polazak djece u školu. Realizacijom ovog projekta značajno ćemo poboljšati uslove za vaspitno-obrazovni rad – naglasio je Tepić i zahvalio Ambasadi Bugarske na donaciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*