Budžet Kotor Varoša porastao na 12,3 miliona KM

Skupštine opštine Kotor Varoš usvojila je danas nacrt odluke o rebalansu budžeta za 2020. godinu čime je on povećan sa 9,3 miliona na 12,3 miliona KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao da je budžet uvećan za kreditna sredstva namijenjena za uređenje kruga novog objekta lokalne uprave i asfaltiranje putne infrastrukture.

Za direktora Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš imenovan je Vladimir Bibić koji je I do sada obavljao tu dužnost. Prisutni odbornici su jednoglasno usvojili odluku o načinu i uslovima javne prodaje putem licitacije pet parcela u vlasništvu opštine Kotor Varoš.

Poslovni subjekti kojima je zabranjen rad odlukom Štaba za vanredne situacije oslobođeni su zakupa plaćanja prostorija u vlasništvu opštine za april. Usvojena je i informacija o epidemiološkoj situaciji na području opštine.

– Na području opštine Kotor Varoš virusom korona je zaraženo deset osoba, 17 ih je oporavljeno, a dvije osobe su preminule. Pod zdravstvenim nadzorom je 97 lica, iz izolacije je izašlo 610, a u karantinu trenutno boravi 11 osoba – istakao je Sakan koji je i komandant Štaba za vanredne situacije.

Sanitarna inspekcija je izdala 514 rješenja o kućnoj izolaciji, a radnici Komunalne policije su izvršili 933 kontrole poštovanja te mjere.

Sjednica Skupštine opštine Kotor Varoš je zbog poštovanja mjera koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona održana u kino sali.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*