Budžet 9,3 miliona KM, Mirkovićeva pojačala SDS

Skupštinа opštinе Kotor Varoš usvojilka je danas Prijedlog budžeta za 2020. godinu u iznosu od 9,3 miliona KM.

Odbornici su usvojili i Prijedlog rebalansa budžeta za 2019. godinu kojim je on povećan na 11,1 milion KM. I budžet za 2020. i rebalans budžeta za ovu godinu veći su u odnosu na prvobitni ovogodišnji budžet koji je iznosio 8,6 miliona KM.

Skupština opštine je donijela odluku o utvrđivanju poreske stope na osnovu koje se utvrđuje porez na nepokretnosti i ona ostaje 0,06 odsto.

Usvojeni su programi rada Skupštine opštine za narednu godinu i zimskog održavanja puteva na području opštine za sezonu 2019/2020. godina. Odbornici su usvojili i odluke o fondu stambenih jedinica socijalnog stanovanja i načinu, organizaciji i uslovima za vršenje taksi prevoza na području opštine Kotor Varoš.

Prihvaćene su informacije o radu kotorvaroških sportskih klubova sa pregledom utroška novca u 2018. godini i o realizaciji Programa rada vaspitno-obrazovnih ustanova na području opštine na kraju prošle školske godine.

Odbornici su verifikovali mandat novog odbornika Dijane Mirković, koja je u skupštinskim klupama zamijenila Slavka Đukića nakon što se on ranije odrekao mandata. Mirkovićeva je na lokalnim izborima održanim 2016. godine bila na listi SRS – Srpska u sigurne ruke, ali se danas priključila Klubu odbornika SDS-a.

SDS je i do sada imao najbrojniji klub sa šest odbornika, a sada će ih imati sedam, dva više od prve naredns stranke po snazi PDP-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*